За минулу добу внаслідок бойових дій загинув один український військовий

Ілюстрація укроп.org

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Бойовики вчора відкривали вогонь у «традиційних» гарячих точках минулих днів. Найбільша активність ворога зберігається в Попаснянському районі. Там бойові дії відбулися у першу половину доби. Переважно, сили окупанта застосовували легке озброєння та випустили 4 мінометні міни у бік наших позицій. У Троїцькому режим тиші було порушено ворогом під вечір – бойовики провели збройну провокацію із застосуванням гранатометів. Двічі бандформування відкривали вогонь у Станиці Луганській вже пізно ввечері.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 7 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Ситуація – незмінна. Основні протистояння тривають на Світлодарській дузі, периметрі Горлівки, у Авдіївці та в районі Донецького аеропорту. На всіх цих ділянках ворог застосовував важке озброєння – 82- та 120-мм міномети, за добу випустивши по позиціях сил АТО більше 120 мін. Найбільш напруженою була доба для захисників Авдіївської промзони.

Там бойовики активізувалися в обід та майже без перерв протягом 6 годин обстрілювали наші позиції до восьмої вечора.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Кількість ворожих обстрілів зросла у півтора рази і знову досягла середньодобового рівня минулих тижнів на цьому напрямку – 30 випадків порушення режиму тиші.  Ділянки бойової активності противника – звичні: Мар’їнський район та східні підступи до Маріуполя. Переважно ворог застосовував стрілецьку зброю, включно зі снайперською, та гранатомети, рідше – міномети з яких щоразу випускав не більше двох мін. Так, за добу відбулося 5 випадків використання ворогом мінометів.

Вчора о 19:20 ДРГ противника атакувала наших військових поблизу Тарамчука. Завдяки скоординованим діям напад ворога було відбито за лічені хвилини.

Водночас вчора військовослужбовці НГУ затримали на блокпосту в Маріуполі колаборанта. Встановлено, що він мешкає в Донецьку, працює лікарем та є активним пособником НЗФ. Затриманого передано слідчим.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовий загинув, ще 3 – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїна, який загинув за Україну.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-voyenna-rozvidka-ukrayini-1

Військова розвідка повідомляє, наразі в підрозділах т.зв. «11-го полку» російсько-окупаційних військ продовжує працювати комісія, яку прислало командування. Перевірка виявила більше 20 епізодів приховування загибелі та каліцтва окупантів.

Також за даними ГУР МОУ, вчора у так званій «7-й бригаді» противника 10 бойовиків зі складу підрозділу ППО самовільно залишили місце служби. А в артилерійському підрозділі «бригади» 5 бойовиків важко травмувалися, коли розвантажували боєприпаси.

Днями військовослужбовці НГУ з частини, що дислокується у Львівській області, і зараз виконує завдання в районі проведення АТО, провели навчальні стрільби

Все проводилося в умовах, максимально наближених до бойових. Такі вправи дозволяють ефективніше використовувати зброю та пересуватися на полі бою, швидше реагувати на зміну ситуації, а також покращують психологічну стійкість.

1113141516171812

Ще один мешканець Донеччини скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома!» та повернувся до мирного життя

Він розповів, що у 2014 році приєднався до бойовиків через безвихідь та скрутне матеріальне становище. Чоловік чергував на блокпостах, перевіряв транспорт та документи громадян. З часом бойовику набридло таке життя і він вирішив залишити лави НЗФ. Побоюючись кримінальної відповідальності, чоловік довго переховувався на окупованій території. Від знайомого він дізнався про Програму СБУ та вирішив нею скористатися.

sbu-na-tebe-chekayut-vdoma-2

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар