Минулої доби жоден український військовий не загинув, п’ятеро отримали поранення – РНБО

Ілюстрація

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув.  П’ятеро наших захисників отримали поранення, повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Бойова активність ворога вчора була дещо меншою, ніж добою раніше. Так, кількість випадків порушення перемир’я зменшилася вдвічі – до десяти. З них, два обстріли були із застосуванням мінометів. Це відбулося у одній з найгарячіших точок Луганського напрямку минулих днів – у Троїцькому. Там же вдень зафіксовано «роботу» ворожого снайпера.

У районі Попасної, а саме поблизу села Новозванівка, бандформування обстрілювали наші позиції з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, в основному в темну пору доби. Також по одній збройній провокації противник провів у Станиці Луганській та Лопаскиному, що на лівому березі Сіверського Дінця. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Ділянки бойової активності ворога – традиційні: Світлодарська дуга, північні околиці Горлівки та Авдіївська промзона. Важке озброєння противник застосовував у всіх трьох районах.

Водночас поблизу Свтілодарська сили окупанта активно обстрілювали наших військових з озброєння на БМП. Загалом, кожен з випадків порушення режиму тиші ворогом на Донецькому напрямку тривав у середньому від тридцяти хвилин до трьох годин. Найтриваліші обстріли зафіксовані у Авдіївці.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Найбільш напруженою обстановка залишається на півдні напрямку – на ділянці фронту від Павлополя до Широкиного. Там ворог розпочав провокувати наших військових вже від самої опівночі, відкриваючи вогонь у бік українських позицій з автоматів та крупнокаліберних кулеметів. Вже ближче до обіду в хід пішли міномети, з яких противник обстріляв українські рубежі оборони у Гнутовому, Водяному та Широкиному. А під вечір, з настанням сутінків, бойовики нанесли артилерійський удар по силах АТО у Широкиному та двічі обстріляли з танка наш опорний пункт у Талаківці. Після цього бойова активність окупанта зменшилася, і до кінця доби бандформування застосовували в основному стрілецьку зброю, періодично відкриваючи вогонь у бік наших укріплень.

На ділянці фронту Мар’їнка – Красногорівка вчора зафіксовано чотири випадки порушення режиму перемир’я. Усі – неприцільні і з використанням стрілецької зброї.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 30 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар