Окупанти зосереджують свої сили на Світлодарській дузі

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Минулої доби в чергове зросла бойова активність противника. Так, кількість обстрілів зросла до  п’ятдесяти двох, що є рекордним показником у новому 2017-у році.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, важке озброєння, що заборонене Мінськими домовленостями, ворог застосовував вчора на усіх трьох напрямках. А на Луганському вперше за останні два тижні сили окупанта використали артилерію.

Луганський напрямок

Основні бойові дії велися на ділянці фронту Новозванівка – Троїцьке, де противник активізувався одразу після опівночі та заспокоївся лише пізно ввечері. Попри те, що обстріли були короткотривалими, за добу на цих рубежах бандформування випустили по наших позиціях майже 50 мінометних мін та 4 артилерійські снаряди. Паралельно з важким озброєнням на цій ділянці фронту противник широко застосовував гранатомети різних систем та кулемети.

Двічі режим тиші ворог порушував у Станиці Луганській. Там бойовики відкривали вогонь з опівночі до третьої ранку, використовуючи при цьому гранатомети та стрілецьку зброю.

У районі Слов’яносербська, на Бахмутській трасі та у Попасній було спокійно.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, з них половина – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Найбільша бойова присутність ворога зберігається на Світлодарській дузі, на яку припадає половина усіх вчорашніх випадків порушення перемир’я на цьому напрямку. Кожен з семи ворожих обстрілів наших позицій поблизу Луганського тривав у середньому одну годину. На рівні з легким озброєнням, противник широко застосовував міномети та озброєння на БМП.

Дві потужні перестрілки тривалістю 2 години кожна відбулися в авдіївській промзоні одразу після заходу сонця. Важкого озброєння при цьому не застосовувалося. Також двічі ворог порушив режим припинення вогню у сусідній з Авдіївкою Крутій Балці.

Неспокійно було і на північних околицях Горлівки – у Зайцевому, де ворог вдень провів ряд збройних провокацій, а ближче до вечора обстріляв українські рубежі оборони з мінометів.

Тихо минулої доби було хіба що в районі Донецького аеропорту.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 6 – із застосуванням мінометів.

Маріупольський напрямок

Абсолютно спокійно було на ділянці фронту Мар’їнка – Красногорівка. Натомість бойові дії у повному обсязі перемістилися на південь напрямку – лінія фронту Павлопіль – Гнутове – Талаківка – Лебединське – Водяне – Широкине.    Втім, найгарячіше все так же було на крайньому півдні – приморських Водяному та Широкиному. Там вчора противник застосовував міномети та бронетехніку.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, зокрема 4 – із застосуванням важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 1 – отримав поранення в результаті обстрілів наших позицій на Світлодарській дузі.

Вчора поліцейські Донеччини знайшли схованку з боєприпасами

Схованку було знайдено під час обходу прифронтового селища Новолуганське, що в Бахмутському районі, з якої правоохоронці вилучили 10 протитанкових мін, 9 тротилових шашок та гранату Ф-1. Наразі встановлюється особа, що залишила боєприпаси.

1112

Як показує практика, знайдена схованка та протимінна діяльність українських силовиків – ще один крок до убезпечення мирних мешканців прифронтових районів

Так, лише протягом останніх двох років, завдяки спільним діям військових та правоохоронців, в районі проведення АТО було знешкоджено більше 140 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Водночас, Міністерство оборони України спільно з офісом Координатора проектів ОБСЄ і надалі продовжують успішно протидіяти мінній небезпеці. Днями поблизу селища Виноградне, що на Маріупольському напрямку, українські сапери встановили додаткові банери, які сповіщатимуть про небезпеку встановлених мін та допоможуть уникнути можливих трагедій як серед мирного населення, так і українських військовослужбовців.

21222324

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар