«Корупція» – головне слово 2016 року

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Словник сучасної української мови та сленгу «Мислово» визнав слово «корупція» словом 2016 року. Крім того, до переліку найважливіших слів потрапила лексична пара «зрада/перемога».

Пише Українська газета.

Як зазначають у редакції словника, головною внутрішньою проблемою України, що згадувалась упродовж минулого року у різних контекстах, є корупція.

Два інших слова-відкриття 2016 року – «офшор» та «е-декларація» – також є складовими ширшого семантичного поля корупції, які упродовж року підігрівали інтерес до цієї теми.

Серед інших важливих слів минулого року редакція словника сучасної української мови «Мислово» виокремила слова «банкопад», «безвіз», «брекзит» і лексичну пару «зрада/перемога».

Словник «Мислово» обирає слово року вчетверте. Словом 2015 року було слово «блокада», а словом 2014 року – «кіборги» у значенні «захисники Донецького аеропорту».

Онлайн-словник є інтерактивним проектом з розвитку сучасної української мови та сленгу, визначення до якого пишуть звичайні користувачі. Основними критеріями вибору є популярність слова та його соціальна значущість.

Нагадаємо, за версією Оксфордського словника словом року стала «постправда» (post-truth). Цей термін позначає «обставини, за яких факти впливають на формування громадської думки меншою мірою, ніж емоції або особисті переконання».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар