Окупанти продовжують обстрілювати Світлодарську дугу із мінометів

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Бойовики влаштували дві збройні провокації поблизу Новозванівки та ще дві біля села Лобачеве. Також порушення перемир’я зафіксовані в районі Новоолександрівки і Станиці Луганської. Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, важке озброєння не застосовувалося. Кожна провокація тривала не більше 10 хвилин.

Донецький напрямок

Бойовики відкрили вогонь із 82-мм мінометів на Світлодарській дузі, випустивши 16 мін по українським позиціям біля селища Луганське. В решті «гарячих точок» – а це Авдіївка та горлівський периметр – ворог стріляв зі стрілецької зброї та гранатометів.

Маріупольський напрямок

Ворожі міномети були задіяні в двох місцях – район Водяного та Широкиного. Усього бойовики випустили 30 мін. На цю ділянку прийшлися 2/3 обстрілів та ворожих провокацій за добу. Також неспокійно було поблизу Талаківки, Павлополя та села Гнутове.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув і не отримав поранення.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-voyenna-rozvidka-ukrayini-1

За даними розвідки, новорічні свята завдали сильного удару по дисциплині російсько-окупаційних військ.

Зокрема, бойовики та російські військовослужбовці з так званого «6-го окремого мотострілецького полку» у Кадіївці та «7-ї бригади» у Брянці Луганської області масово залишали позиції у новорічну ніч, вживали спиртні напої та влаштовували безчинства на окупованих територіях. Крім цього, учора бойовик з так званої «100-ї бригади» (Донецьк) підірвав гранату внаслідок чого отримали поранення цивільні. Це сталося в результаті побутової суперечки, а сам бойовик був п’яним.

СБУ виявила дві схованки зі зброєю у районі проведення АТО

Зі схронів поблизу сіл Водяне на Донеччині та Сизе на Луганщині вилучили артилерійський снаряд калібру 100 мм, мінометну міну, шість гранатометних пострілів, 19 гранат та понад сім тисяч набоїв різного калібру.

1112131415161718

Завдяки Програмі СБУ «На тебе чекають вдома» до мирного життя повернувся ще один колишній учасник бандформувань

sbu-na-tebe-chekayut-vdoma-1

Мешканець Торецька долучився до бойовиків у 2014 році, але швидко усвідомив наслідки своїх протиправних дій та втік до Росії. СБУ дізналася про його добровільну відмову воювати на боці ворога та запропонувала шанс на мирне життя. Чоловік повернувся до України та може бути звільненим від кримінальної відповідальності, якщо той не скоював тяжкі злочини.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар