РНБО: Противник не збирається дотримуватися домовленостей

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вчорашня доба доказала, що противник не збирається дотримуватися домовленостей, досягнутих раніше, щодо повного та всеосяжного припинення вогню, починаючи з 24 грудня. Ворог продовжує обстрілювати українські позиції, які традиційно залишалися «гарячими точками» протягом минулих тижнів.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Зафіксовано 1 випадок порушення тиші – пізно ввечері з підствольних гранатометів бойовики обстріляли укріплення наших військових поблизу Станиці Луганської.

Донецький напрямок

Левова частка обстрілів прийшлася на район Світлодарської дуги, де ворог активно застосовував гранатомети та стрілецьку зброю. Після дев’ятої вечора бандформування почали обстрілювати тамтешні українські позиції з мінометів і припинили за півтори години.

По одній збройні провокації відбулося у Зайцевому та Опитному. Також двічі у Авдіївці окупанти відкривали вогонь у бік українських захисників. Важке озброєння при цьому не використовувалося. Натомість, ввечері активним був снайпер противника у промзоні.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, один з них – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як і раніше, найбільш напруженою обстановка залишається у Широкиному, де протягом доби бойовики використовували увесь спектр доступного їм озброєння, за винятком реактивної артилерії. За підрахунками Генштабу, вчора бандформування випустили у бік наших позицій на цій ділянці фронту близько 100 мінометних мін, 20 артилерійських снарядів. Тричі у Широкиному сили окупанта відкривали вогонь з танка та озброєння на бронетехніці.

Також ворожі обстріли наших позицій відбулися у Мар’їнці, Новотроїцькому, Павлополі, Талаківці та Водяному. За виключенням Талаківки, де ворог випустив 10 мінометних мін, важкого озброєння на цих рубежах оборони ворог не застосовував.

Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 24 ворожі обстріли, зокрема 10 – з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО відбулося 4 розвідувальні польоти ворожих БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення. Також двоє наших військових попали у ворожий полон, заблукавши поблизу Бахмутської траси.

Інформація ГУР МОУ

Як повідомляє військова розвідка, вчора на одній з передових позицій так званої «7-ї бригади» противника, відбулася збройна сутичка між п’яними бойовиками та офіцерами, які прибули для перевірки. В підсумку 1 окупанта вбито, ще кілька – отримали поранення.

Тривають останні військові навчання у 2016 році

У Херсонській області відбулися триденні збори з командирами танкових підрозділів. Досвідчені офіцери ділилися досвідом набутим в боях на сході України. Танкісти докладно вивчили правила управління підрозділами під час бойових дій і на марші, а також дії для ураження умовного противника прямою наводкою та із закритих вогневих позицій.

11

Напередодні Нового Року, українські військовослужбовці взяли участь в організації свята для школярів міста Соледар, що на Донеччині

Військові спільно зі школярами заспівали колядки й щедрівки, а потім отримали від дітлахів символічні фотоальбоми про дружбу школярів та українських воїнів, які захищають країну.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар