За сприяння української громади США Україні безкоштовно нададуть медобладання на 600 тисяч

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Команда проекту Support Hospitals in Ukraine збирає гроші на відправку в Україну медичного обладнання для лікарень вартістю 400-600 тисяч доларів, яке безкоштовно надає постачальник. Операційні витрати і транспортування гуманітарного вантажу коштуватиме близько 22 тисяч доларів. Наразі волонтери вже зібрали приблизно 5 тисяч доларів, повідомляє VIDIA.

Раніше команді Support Hospitals in Ukraine уже доставила  в Україну у 2015-16 роках три 40-футових контейнери із медобладнанням та витратними матеріалами вартістю 1,6 мільйонів доларів – його отримали лікарні у Дніпрі, Запоріжжі, Києві та містах прифронтової зони. Четвертий контейнер вони планують відправити на початку 2017 року.

«Від імені команди Support Hospitals in Ukraine ще раз хочу подякувати нашим меценатам та фінансовим донорам – без вашої допомоги (зазвичай це $25-$50-$100, але були випадки у $500-1,000) наше бажання допомогти Україні було б неможливо реалізувати у короткий проміжок часу та з результатами, що вже досягнуті», – написав у Facebook співзасновник та координатор проекту Віталій Дубіль.

У коментарі VIDIA він пояснив, що команда Support Hospitals in Ukraine співпрацює з найбільшим постачальником відновленого медичного обладнання у США – Project C.U.R.E. 

«Відповідно до нашої домовленості з Project CURE, вантаж ми отримуємо безкоштовно. Вартість вантажу одного контейнера становить  400-600 тисяч доларів. Але, щоб відправити цей коштовний вантаж до лікарень в Україні, нам необхідно 22 тисячі доларів. З цих грошей ми покриваємо операційній витрати Project CURE та безпосереднє транспортування до України. Тому ми можемо сказати, що за $1 пожертв ми відправляємо в Україну приблизно $22-27 коштовного гуманітарного вантажу», – розповів Віталій Дубіль.

За його словами, загальна сума, яку проект отримав від українців та людей небайдужих до долі України за час свого існування – 67 тисяч доларів. Більша частина цих коштів була витрачена на відправку перших трьох контейнерів із гуманітарним вантажем.

Підтримати волонтерів можна за посиланням  (all donations are tax deductible in the USA).

Нагадаємо, трьох волонтерів зі США нагородили в Україні за організацію серед українців-мешканців США волонтерського руху, спрямованого на придбання обладнання та медпрепаратів для медичних закладів, які надають допомогу пораненим учасникам війни на сході України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар