У зоні АТО поранено 11 українських військових

Луганський напрямок

Основні бойові дії вчора велися у Станиці Луганській. Противник надвечір обстрілював наші позиції понад 3 години. Також противник порушив режим тиші на Бахмутській трасі (Оріхове), а також у Попаснянському районі. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник,Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 4 ворожих обстріли.

Донецький напрямок

Як і раніше, головною гарячою точкою залишається Луганське. На цих позиціях вчора бойові дії велися з перервами близько 12 годин. Ворог масово застосовує важке озброєння: по наших позиціях випущено близько 300 мін та близько 30 артснарядів.

Також дуже неспокійно в Авдіївці. Відбулося 2 потужні перестрілки між силами АТО та окупантами, які загалом тривали майже 5 годин.

1112

Внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено приватний будинок та знищено господарські будівлі. Люди не постраждали.

Також противник порушив режим тиші в Новгородському, Крутій Балці та на позиції «Шахта Бутовка».

Маріупольський напрямок

У Красногорівці та Павлополі відбулися мінометні обстріли з боку НЗФ, у Новогригорівці – артилерійський. Це сталося під час вечірніх сутінків та після них. Загалом, як і раніше, найбільш неспокійна обстановка на приморських рубежах (ділянка фронту Павлопіль – Широкине).

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 11 військовослужбовців отримали поранення на світлодарській дузі внаслідок ворожих обстрілів.

Вчора, намагаючись розібрати боєприпас, мешканець села Кодема Бахмутського району Донецької області отримав поранення

Чоловіка із серйозною мінно-вибуховою травмою доставлено до лікарні. Закликаємо громадян при виявленні підозрілих предметів негайно повідомляти про знахідку органам влади.

Служба безпеки України ліквідувала інформаторську мережу бойовиків

Оперативники затримали шістьох зловмисників у Бахмутському районі Донецької області, які передавали окупантам відомості про дислокацію та маршрути переміщення українських військ. Під час обшуків були знайдені матеріали, що підтверджують їхню злочинну діяльність.

Президент України нагородив 72 військовослужбовців-учасників АТО, які  захищали нашу незалежність і територіальну цілісність у найзапекліших протистояннях

Серед нагороджених – солдат Олександр Яцун, який брав участь в обороні Донецького аеропорту, і загинув на фронті. Інший нагороджений – матрос Олександр Фрайтаг, який у жовтні виявив у Широкиному ворожу ДРГ і вступив у бій. Внаслідок бойових дій він отримав тяжкі поранення, але не допустив атаки на позиції своїх побратимів. Завдяки хоробрим вчинкам таких військовослужбовців, російська агресія на Сході не має жодних шансів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар