Бойовики продовжують обстріл Світлодарської дуги

Ситуація в районі проведення АТО демонструє ознаки до подальшого загострення.

Ворог збільшив кількість обстрілів українських позицій майже вдвічі – 47 випадків порушення режиму тиші проти 24 добою раніше. Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, найгарячішою ділянкою бойових дій залишається район Світлодарської дуги з епіцентром поблизу селища Луганське. Там, після спокійної ночі, противник відновив обстріли після дев’ятої ранку, провівши потужну мінометну атаку тривалістю більше двох годин. Після нетривалої паузи, починаючи з обіду, впродовж доби ворог неодноразово порушував тишу, традиційно відкриваючи вогонь з мінометів, а також після заходу сонця обстріляв позиції сил АТО з артилерії.

Вже сьогодні о 10:30 на Світлодарській дузі противник, провівши мінометний обстріл, силами трьох штурмових груп чисельністю 3-5 осіб кожна атакував українські позиції. Сили АТО дали ворогу відсіч, і він був змушений відступити. З нашого боку – без втрат.

Донецький напрямок

Не припиняються ворожі обстріли Авдіївської промзони. Там ворог почав обстрілювати укріплення українських військових перед самим заходом сонця і припинив лише через 5 годин. При цьому левова частка використаного озброєння прийшлася на гранатомети та стрілецьку зброю.

Ще по одному обстрілу з боку бандформувань відбулося у Зайцевому та на позиції «Шахта Путилівська» (також відома, як  «Шахта Бутівка-Донецька»).

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів, абсолютна більшість яких – з важкого озброєння.

Луганський напрямок

Основні бойові дії перемістилися на схід, до району Станиці Луганської. Важке озброєння противником вчора на цій ділянці напрямку не застосовувалося, втім частими були снайперські обстріли. На решті лінії фронту ворожі провокації були нетривалими та відбулися у Лобачевому, Жовтому, Кримському та в районі Попасної. При цьому ворог двічі використав міномети у Кримському.

Загалом вчора на Луганському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Кількість ворожих обстрілів залишається найбільшою – 27 випадків порушення режиму тиші минулої доби. Абсолютна їхня більшість відбулася на півдні Маріупольського напрямку – на лінії фронту від Павлополя до узбережжя Азовського моря. З них більше половини було зафіксовано в Широкиному, де бандформування проводили мінометні обстріли, а також відкривали вогонь з артилерії та бронетехніки, включаючи з танк. Також ввечері окупанти відкривали вогонь з мінометів поблизу Новотроїцького і провели одну провокацію з використанням стрілецької зброї недалеко від Старогнатівки.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, десятеро – отримали поранення. Ще восьмеро українських захисників отримали контузію в результаті активних бойових дій на Світлодарській дузі.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Черговий бойовик скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

sbu-na-tebe-chekayut-vdoma-2

Учасник бандформувань вирішив співпрацювати з українськими правоохоронними органами як єдиний шлях порятунку від своїх колишніх спільників. Мешканець Лисичанська чергував на блокпостах бойовиків, але згодом втік, щоб отримати шанс на мирне життя без безладу і злочинів, що вчиняють окупанти. Наразі триває перевірка. Якщо чоловік не скоював тяжких злочинів, він буде звільнений від кримінальної відповідальності.

Українські льотчики вдосконалюють бойову майстерність у зимовий період

Пілоти літаків-винищувачів тренуються у температурах від 0 до мінус 10 градусів коли є передумови для обмерзання літаків під час польоту. Крім того, низька хмарність, опади і туман додатково ускладнювали тренування. Але українські льотчики гідно справилися із завданням і після польотів повернулися на місце постійної дислокації.11

Вчора українські військовослужбовці по всій країні вітали дітлахів із Днем святого Миколая

На Житомирщині, Івано-Франківщині і Рівненщині військові привітали дітей-сиріт, і порадували малечі солодощі. Водночас діти влаштували концерт для воїнів – лунали пісні, вірші та оплески.

21

Українські офіцери цивільно-військового співробітництва проводять акцію «Дитяча усмішка» для дітей, що мешкають у прифронтових містах і селищах

Протягом трьох днів, понад 2500 дітей відвідають концерти й отримують солодкі подарунки і книги від святого Миколая. Так, незважаючи на бойові дії, військові організували акцію у прифронтовому Світлодарську.  Заходи підтримали волонтери та просто небайдужі люди, які хочуть подарувати дітям свято.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар