Кіровоградська міська рада готується жити в умовах економії

До 12 квітня Кіровоградська міська рада розробить план заходів у зв’язку з постановою Кабінету Міністрів №65 “Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету”.
Про це сьогодні, 17 березня, під час наради повідомив міський голова Олександр Саінсус.
Зокрема, цією постановою передбачається припинення придбання автотранспортних засобів (крім спеціалізованих санітарних автомобілів екстреної медичної допомоги, пожежних та спеціальних аварійно-рятувальних машин), меблів, мобільних телефонів, ноутбуків, побутової техніки та проведення ремонту (крім приміщень, що перебувають в аварійному стані). У постанові також йдеться про необхідність припинення виплати грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків, тимчасове припинення встановлення доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників, припинення заповнення вакантних посад (крім посад керівників структурних підрозділів та їх заступників).
У першу чергу, фінансуватимуться захищені статті бюджету (заробітна плата, енергоносії, медикаменти, продукти харчування), решта – виходячи з наявності коштів на рахунках казначейства та ритмічності надходжень до бюджету. Кредиторська заборгованість за минулий рік буде погашена після того, як всі розрахунки перевірить державна фінансова інспекція.
– Розроблятиме заходи спеціальна робоча група, свої пропозиції мають надати всі розпорядники коштів. Водночас ми маємо звернутися зі своїми пропозиціями до Кабінету Міністрів стосовно того, що ритмічно мають фінансуватися не лише захищені статті, а й комунальні підприємства, адже їхнім працівникам необхідно виплачувати заробітну плату, а місто треба тримати в чистоті і порядку. Також має регулярно надходити і субвенція на відшкодування перевезення пільгових категорій пасажирів – це теж зарплата працівників тролейбусного та автобусного парків, – зазначив Олександр Саінсус.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар