У зоні АТО зафіксовані втрати серед цивільних

Ілюстрація укроп.org

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув і не зазнав поранень. Проте зафіксовані втрати серед цивільних. Через збройні провокації бойовиків, загинув один цивільний та ще один отримав поранення в руку. Ми висловлюємо співчуття сім’ї та рідним загиблого чоловіка. Українська влада робить усе для того, щоб з’ясувати обставини події. Крім того, у Мар’їнці внаслідок вибуху снаряду отримав поранення місцевий мешканець.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, по всій лінії зіткнення продовжується тенденція до певної деескалації бойових дій. Однак бойовики не полишають спроб спровокувати Збройні Сили України й застосовують заборонену важку зброю.

Луганський напрямок

Бойовики здійснювали поодинокі провокації у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районі. Поблизу Кримського противник випустив 5 мінометних мін. В інших місцях застосовувалася легка зброя.

Донецький напрямок

Кількість порушень режиму припинення вогню знизилася до трьох. Усі – в місцях постійного протистояння: селище Луганське, Троїцьке, що на горлівському периметрі, та Авдіївка. Біля Луганського вів обстріли ворожий снайпер, а в двох інших точках окупанти випустили 34 мінометних міни. У Авдіївці українські військові відкрили вогонь у відповідь, після чого обстріли припинилися.

Маріупольський напрямок

Зберігається найширша географія обстрілів та найчастіше застосування важкого озброєння. Так,  окупанти відкрили вогонь з артилерії і мінометів у передмістих Докучаєвська, а біля Широкиного і Лебединського стріляли з відповідно з 82-мм та 120-мм мінометів. Усього на ділянці противник випустив 14 мінометних мін та 8 артилерійських снарядів.

Учора на контрольному пункті «Новотроїцьке» прикордонники затримали бойовика  

20-річний чоловік прямував пішки з Донецька до Маріуполя. У ході перевірки, було встановлено, що з 2014 по 2015 роки він перебував у складі бандформування «Веселі біси» т.зв. «ДНР», а потім став працювати на окупаційну адміністрацію у якості рятувальника.

Тим часом через інший КПВВ «Майорськ» прослідували 4 вантажівки із 46 тоннами продуктових наборів для мешканців Луганської області. Допомогу зібрали українські волонтери.

Правоохоронці завадили вивозу зброї та боєприпасів з району проведення АТО

На блокпості у Покровську поліцейські виявили стрілецьку зброю, понад 150 набоїв та магазини до автомата, та 3 димові шашки. Власник небезпечного вантажу повідомив, що хотів перевезти зброю на Волинь. Оперативні дії поліцейських попередили розповсюдження незаконної зброї на мирних територіях України.

111213141516

У рамках Програми СБУ «На тебе чекають вдома» український суд звільнив від кримінальної відповідальності ще одного колишнього бойовика

Мешканець Слов’янська приєднався до бойовиків відразу з початком бойових дій у 2014 році: чергував на блокпостах і перевіряв документи та авто громадян. Однак з часом чоловік добровільно склав зброю та здався правоохоронцям. Нещодавно український суд звільнив його від кримінальної відповідальності за фактом відсутності скоєння важких злочинів. Тепер у нього з’явився новий шанс на мирне життя.

На Чернігівщині проходять збори зі старшинським складом ЗСУ

Близько 150 сержантів, які обіймають посади головних старшин полків, бригад, оперативних командувань, прибули до навчального центру з усієї України, у тому числі і з району проведення АТО. Впродовж трьох днів вони поліпшують бойове злагодження, що включає тактичну та розвідувальну підготовку, стрільби та курси з тактичної медицини.

21222324

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар