Четверо п’яних окупантів влаштували стрілянину у житловому кварталі та намагалися викрасти автомобіль

Вчора жоден український військовий не загинув та не був поранений в районі проведення АТО.

Луганський напрямок

Вчора основні бойові дії на велися на тих же ділянках фронту, що і минулого тижня, зокрема поблизу Попасної, на Бахмутській трасі та на північ від неї. Однак бойова активність ворога на цьому напрямку, що характеризувалася низькою та середньою інтенсивністю впродовж останніх місяців, вчора дещо збільшилася. Загалом противник порушив режим тиші 17 разів, більшість з яких із застосуванням важкого озброєння. Головною «гарячою точкою» залишається село Кримське, де окупанти широко застосовували міномети, випустивши протягом доби близько 120 мін. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Вчора вперше за останні чотири тижні бойовики використали артилерію на Луганському напрямку. Гармати 122-го калібру застосовувалися ворогом, де і минулого разу, – поблизу Новозванівки. Там же ворог провів ряд збройних провокацій, у тому числі і з використанням мінометів. Також у сусідній Новоолександрівці бандформування тричі обстріляли наші позиції.

Тиша була порушена ворогом і в  Станично-Луганському районі – поблизу села Сизе – де бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Як і раніше, неспокійною обстановка залишається в Авдіївці та на околицях Горлівки. У промзоні противник рідше використовує міномети, натомість обстріли залишаються тривалими з широким застосуванням крупнокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, половина яких – з мінометів.

Маріупольський напрямок

Традиційно, тут кількість ворожих обстрілів залишається найбільшою – 19 минулої доби. Як і раніше найбільше порушень режиму тиші припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине – вчора там було зафіксовано 12 випадків. Проте інтенсивність бойових дій ворога якісно зменшилася. Ворог жодного разу не застосував ні артилерію, ні танки. Порідшали й ворожі обстріли  сил АТО з мінометів – усього 7 випадків вздовж усієї лінії фронту цього напрямку, під час яких було випущено 70 мін у бік наших позицій.

Також поблизу Павлополя зафіксовано два ворожих снайперських обстріли.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-gur-1

Військова розвідка повідомляє, що минулого тижня (5-11 грудня) противник поніс важкі втрати. 21 бойовика ліквідовано, 11 – поранено. Найбільші проблеми вже традиційно мають загони ворога, що безуспішно ведуть бойові дії в основних «гарячих точках»: це так званий «9-й полк» (займає позиції на приморських рубежах), «11-й полк» (авдіївська промзона і ясинуватська розв’язка). Також понесли втрати так звані «6-й полк» та «7-а бригада» з Луганського напрямку.

Окрім загиблих та поранених, так званий «11-й полк» противника зіткнувся з незадовільними умовами життя на передовій, здирництвом з боку командирів, нестатутними відносинами. Командування російсько-окупаційних військ відреагувало миттєво – в «полку» почалася перевірка всіх електронних носіїв інформації, щоб виявити непокірних і незгодних.

Натомість в так званому «9-му полку» головною проблемою залишається алкоголізм на наркоманія. 10 грудня четверо п’яних окупантів влаштували стрілянину у житловому кварталі та намагалися викрасти автомобіль.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар