У зоні АТО бойовики активно застосовують важке озброєння та демонструють агресію

© УНІАН

Після трьох діб відносного зменшення кількості збройних провокацій, учора зафіксовано різке збільшення обстрілів з боку бойовиків, зокрема на Луганському і Маріупольському напрямках. За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, бойовики активно застосовують важке озброєння та демонструють агресивну налаштованість як вдень, так і вночі.

Луганський напрямок

Ворог порушив режим припинення вогню у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах. Найгарячіше було неподалік Новозванівки і Новоолександрівки, де бойовики неодноразово вели мінометний вогонь. Також міномети застосовувалися в районі Троїцького та Кримського. В інших місцях бойовики відкривали вогонь з легкої зброї. Усього ворог випустив 77 мінометних мін. Нагадаємо, що бойовики порушили перемир’я поблизу Станиці Луганської. Це є зухвалим порушенням домовленостей щодо розведення сил і засобів. Через постійні ворожі провокації, українська армія продовжує стояти на своїх рубежах для безпеки мирних мешканців міста.

Донецький напрямок

Продовжується протистояння на традиційних ділянках – Авдіївка та навколишні райони, селище Луганське і горлівський периметр.

Майже кожен обстріл супроводжувався вогнем з мінометів калібром 82 та 120 міліметрів, або гранатометів. Усього бойовики випустили 158 мінометних мін.

Маріупольський напрямок

Кількість обстрілів найбільша – 39. Бойовики застосовують міномети, 122- та 152-мм артилерію і танки. Особливо неспокійно біля Широкиного, де обстріли не вщухали майже цілу добу – з другої ночі до 22:23. Такі ж інтенсивні бойові дії відбулися біля Водяного, Талаківки і Красногорівки. Водночас в районі Мар’їнки зафіксовано лише одну провокацію наприкінці доби. Усього на напрямку окупанти випустили  45 артснарядів та 380 мінометних мін.

За минулу добу внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців загинули. Це сталося внаслідок ворожого мінометного обстрілу в районі Красногорівки.

Ми висловлюємо співчуття сім’ям, рідним та близьким загиблих героїв.

Ще двоє військовослужбовців отримали поранення. Один через мінометний обстріл біля Красногорівки та ще один внаслідок бойових дій неподалік Верхньоторецького.

Вчора українська сторона СЦКК забезпечила відновлення лінії електропередач на Донецькій фільтрувальній станції

Лінія була пошкоджена під час ворожого обстрілу кілька днів тому.Мешканці Авдіївки, Ясинуватої та прилеглих міст та селищ знову отримали доступ до проточної води.

ЗСУ посилюють співпрацю з українськими медіа

У 169-му навчальному центрі Сухопутних військ ЗСУ в Десні відбувся перший випуск слухачів курсів для цивільних журналістів, які висвітлюють перебіг АТО.

Такий захід в Україні проводиться вперше. Представники ЗМІ вчилися, як поводити себе під час ворожого обстрілу, займалися тактичною медициною та правилам поводження з вибухонебезпечними предметами. Випускники курсів матимуть право працювати безпосередньо на передньому краї нашої оборони.

11121314151617181919-119-219-319-419-519-619-7

Днями у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки пам`яті Юрія Білоброва, який у липні 2014 року загинув у боях  за Луганський аеропорт

Капітан Юрій Білобров завершив Військового ліцей у 2003 році. З квітня 2014 р. він відбув на схід України боронити незалежність та територіальну цілісність держави. Вночі 14 липня, капітан Білобров загинув в бою при розблокуванні летовища. Указом Президента України від 21 жовтня 2014 р. за особисту мужність і героїзм, капітан Білобров був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ст.

21222324

Поширити:

Залишити коментар:

коментар