З Росії прибула “танкова” допомога для бойовиків

фото: ukr-online.com

Луганський напрямок. Тривають бойові дії низької інтенсивності по всьому фронту. Зокрема, вчора окупанти стріляли у Станиці Луганській, в районах, прилеглих до Щастя, поблизу Кримського, на Бахмутській трасі та під Попасною. Найсильніші перестрілки відбулися в Лобачевому, що розташоване між Щастям і Слов’яносербськом. Це один із найпівденніших рубежів, який контролюється українськими військами в Луганській області.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Обстановка без змін. В авдіївській промзоні відбулася традиційна кількагодинна перестрілка між силами АТО і противником. Також низка ворожих обстрілів відбулася на світлодарській дузі та під Горлівкою. Один з них був мінометним.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Бойові дії вчора почалися після 10 ранку і тривали до пізнього вечора. Левова частка ворожих обстрілів відбулася в Широкиному.

При цьому окупанти активно застосовували міномети та ствольну артилерію. Аналогічна обстановка в інших «гарячих точках» – Красногорівці, Новотроїцькому, Талаківці. На інших рубежах було тихо.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 18 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-voyenna-rozvidka-ukrayini-1

Підтверджені втрати противника – 1 поранений окупант зі складу так званого «9-го полку».

Українська розвідка повідомляє, що окрім бойових втрат у цьому підрозділі противника є серйозні проблеми з постачання продовольства, води та дров. Саме тому нещодавно загін бойовиків погрожував місії ОБСЄ, вимагаючи харчів.

З Росії прибула чергова партія підкріплення для бойовиків

На станцію Ясинувата привезли 4 танки.

У Рубіжному, що на Луганщині, співробітники СБУ викрили мережу інформаторів бойовиків

logo-sbu-2

Встановлено, що затримані збирали дані для ватажків одного НЗФ «казаків». За завданням кураторів зловмисники передавали інформацію про місця дислокації, переміщення військової техніки і особового складу ЗСУ. Під час обшуків за місцями проживання інформаторів співробітники спецслужби вилучили мобільні телефони з доказами передавання інформації противнику.

Триває затримання бойовиків українськими силовиками

logo-mvs-2

Костянтинівські поліцейські затримали бойовика. Встановлено, що він долучився до лав ворога у травні 2014 року, вартував на блокпосту, полював на українських патріотів. Після звільнення міста українськими військовими чоловік відмовився від колабораціонізму з ворогом та залишився у місті. Нещодавно правоохоронці зібрали необхідну доказову базу про його причетність до бандформувань, і днями правопорушнику було повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Іншого бойовика було затримано у Мар’їнському районі. Член НЗФ «Оплот» був виявлений під час перевірки документів на блокпосту. Вже перебуваючи у відділку поліції, затриманий зізнався, що вступив до бандформування у вересні 2014 року за порадою товариша, отримав прізвисько «Скіф» та заступив на чергування на блокпосту. Одного разу за порушення дисципліни бойовик потрапив у карцер, де його били і піддавали тортурам.

Відбувши покарання, він втік, вирішив поїхати до Росії, але був затриманий українською поліцією.

У Запоріжжі СБУ викрила канал фінансування бойовиків через виплати псевдопереселенцям

Організатори схеми залучили до її реалізації працівників однієї з банківських та соціальних установ міста. Зловмисники протиправно оформлювали пакет документів для виплати грошей мешканцям тимчасово окупованих територій, які фіктивно реєструвалися переселенцями у Запорізькій області. Гроші переводилися у готівку та вивозилися кур’єрами на тимчасово окуповані території. Організатори оборудки регулярно сплачували окупантам відсотки з нелегального бізнесу. За попередніми оцінками, зловмисники протиправно привласнили майже 12 млн грн.

У Лисичанську правоохоронці запобігли вивезенню на мирну територію «арсеналу»

4 гранати, близько 200 набоїв різного калібру, 2 димові шашки та ніж – все це намагалися вивезти залізницею з прифронтової зони. Усі троє зловмисників затримані, триває слідство.

Українські військові поліпшують бойові навички

На Івано-Франківщині відбулося спільне тренування підрозділів ЗСУ з відбиття повітряного нападу противника. Під час занять військові відпрацьовували питання взаємодії та спільних дій підрозділів авіації, зенітних ракетних, радіотехнічних військ та підрозділів радіоелектронної боротьби з відбиття нападу ворога з повітря.

1112131415

Поширити:

Залишити коментар:

коментар