Терористи на Донбасі несуть серйозні втрати – РНБО

За інформацією ГУР МОУ, за минулі 3 дні терористи понесли серйозні втрати. Зокрема, у так званому «11-му полку», який регулярно та безуспішно намагається оволодіти авдіївською промзоною, загинуло 11 бойовиків. Ще 3 загиблих – у так званій «7-й бригаді» противника, яка дислокується на Луганському напрямку.

Таким чином, загальні безповоротні втрати противника у живій силі за 3 дні склали 14 осіб, повідомляє ІАЦ РНБО.

yemblema-voyenna-rozvidka-ukrayini-2

Українська розвідка повідомляє, що на окупованій території почалося знищення боєприпасів, які виявилися непридатними для стрільби. Це 82-мм міни та реактивні снаряди до установок «Град». Процес ліквідації небезпечного радянського металобрухту контролюють кадрові російські офіцери-сапери.

Ця акція проводиться через регулярні інциденти з неконтрольованими вибухами бракованих боєприпасів у лавах противника – як на навчаннях, так в зоні бойових дій. Достеменно відомо, що протягом минулих трьох місяців при транспортуванні таких снарядів та мін на передову 5 окупантів загинули, більше 20 – отримали поранення.

Такі епізоди вкотре доводять, що окупований Донбас – це величезна російська військова база та полігон для випробування нового озброєння та утилізації смертоносного металобрухту – навіть ціною життя цивільних чи своїх бойовиків-маріонеток.

Луганський напрямок

Ворог активізувався близько дев’ятої години вечора та за півтори години тричі обстріляв українські позиції. Два мінометні обстріли відбулися на схід від Попасної, поблизу села Новоолександрівка. Третій обстріл із застосуванням зенітної установки  стався недалеко від села Лобачеве, що на лівому березі Сіверського Донця. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Противник порушив режим припинення вогню двічі. Одразу після опівночі бойовики провели мінометний обстріл у районі Донецького аеропорту, випустивши більше 10 мін. А вже після заходу сонця тиша була порушена  у Авдіївці – там майже півтори години бойовики обстрілювали позиції українських захисників зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем.  Наші військові відкривали вогонь у відповідь.

Маріупольський напрямок

Бойова активність противника вчора була дещо меншою, ніж у попередні дні.

Однак район бойових дій і надалі залишається найширшим саме на цьому напрямку. Вдень, ще засвітла, бандформування відкривали вогонь з мінометів вздовж лінії  фронту Водяне – Широкине, випустивши 40 мін. Водночас у Водяному ворог застосував озброєння на бронетехніці. Також у Красногорівці, Мар’їнці та Талаківці ворог провів по одній збройній провокації.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, двоє отримали поранення.

Учора через КПВВ «Майорськ» та «Новотроїцьке»  прослідували 54 вантажних автомобілі від Представництва Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців та одна вантажівка від благодійного фонду

Транспортні засоби везли для мешканців окупованих районів Донецької та Луганської областей будівельні матеріали, продуктові набори, меблі та обігрівачі загальною масою більше 500 тонн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар