Жителі окупованих територій зможуть дивитися українське телебачення

Фото uacrisis.org

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію в зоні АТО.

Луганський напрямок

Вчора основні бойові дії велися на Бахмутській трасі та північніше неї. Надвечір, між 18 та 20 годиною, під час кожного з цих обстрілів противник застосовував міномети. По наших позиціях було випущено майже 50 мін. Пізніше окупанти ще один раз порушили режим тиші у Станиці Луганській. Під Попасною вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, 5 – з важкого озброєння.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Противник продовжує дотримуватися тактики точкових обстрілів ключових українських позицій. Зокрема, в Луганському відбувся потужний мінометний обстріл з боку противника. В Авдіївці сталося 2 перестрілки. Також по одному ворожому обстрілу відбулося у Троїцькому, Зайцевому та Опитному.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, 1 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

По всьому фронту тривають мінометні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Загальна кількість випущених мін – близько 80. Також ворог активно використовує бронетехніку. Найбільша кількість обстрілів відбулася в Широкиному. Зазначимо, що порівняно з минулими днями, географія бойових дій значно розширилася: вчора окупанти стріляли у Новомихайлівці, Тарамчуку, Богданівці, хоча зазвичай там відносно спокійно.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, 8 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 1 – отримав поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїна, що загинув за Україну.

У Мар’їнському районі Донецької області співробітники СБУ знайшли схованку, що містила понад 10 тисяч набоїв і ПТКР. Схрон був обладнаний в лісосмузі неподалік лінії фронту.

У Навчальному центрі НГУ відбувся випуск інструкторів бойової  підготовки другого рівня. Церемонія відбулася у Золочівському замку у Львівській області.

Вчора на горі Карачун під Слов’янськом відбулося урочисте відкриття нової телевежі та запуск роботи відновленого телерадіоцентру

Ретрансляційна інфраструктура була знищена під час бойових дій навесні-влітку 2014 року. Тепер мешканці прифронтових територій, а також окупованої частини Донецької області зможуть дивитися українське телебачення та слухати українське радіо. У церемонії взяли участь Президент України, Міністр оборони, Начальник Генерального штабу, представники місцевої влади. Глава держави за допомогою радіо «Армія FM» поспілкувався з воїнами, що несуть службу на Донецькому та Маріупольському напрямках.

1112

За інформацією, підготовленою УКМЦ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар