Українські силовики продовжують затримувати бойовиків, які намагаються проникнути в Україну

Українські силовики продовжують затримувати бойовиків. Зокрема, як повідомляє ІАЦ РНБО, на КПВВ «Новотроїцьке» поліцейські затримали бойовика-дезертира.

Непримітний 66-річний чоловік, вже більше двох років був членом бандформування «Кальміус». Але роки взяли своє, його здоров’я погіршилося і чоловік залишив лави окупантів.

Також українські правоохоронці затримали 2 спільників бойовиків. Один із них – 32-річний мешканець Дружківки. З початку 2015 року, він передавав противнику відомості про озброєння, розташування та переміщення підрозділів ЗСУ. Ця інформація потім використовувалася у російських пропагандистських матеріалах. Колаборант мав доступ до розміщення стратегічних об’єктів та списків учасників АТО.

Невдовзі він збирався використати ці матеріали для організації диверсій та створення інформаторської мережі бойовиків. Українські поліцейські спіймали зрадника на одному з блокпостів під Маріуполем, куди він їхав у справах. Тепер йому загрожує до 5 років за ґратами.

Інший затриманий – член НЗФ «ДНР», якого затримали у Луганській області. Бойовик брав участь у патрулюванні окупованих міст.

Водночас ще один спільник бойовиків пішов на співпрацю з СБУ в рамках програми «На тебе чекають вдома»

sbu-na-tebe-chekayut-vdoma-2

Чоловік вступив до лав НЗФ, де займався господарською діяльністю: облаштовував укріплення, чергував на блокпосту й перевіряв документи. Він на власні очі побачив той безлад та беззаконня, що чинили окупанти, і вирішив звернутися до СБУ, щоб повернутися до мирного життя. Зараз триває перевірка. Якщо колишній бойовик не скоював тяжких злочинів, то суд матиме підстави звільнити його від кримінальної відповідальності.

Луганський напрямок

Як і в минулі дні, бойові дії ведуться по всьому фронту. Зокрема, найбільша кількість ворожих обстрілів відбулася під Попасною. Дуже неспокійно в Кримському, де противник неодноразово застосовував міномети. Тривають ворожі провокації в Станиці Луганській. 2 основних сеанси обстрілів з боку НЗФ відбулися вранці (з 8 до 12) та ввечері (з 19 до 22 години).

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Як завжди, основні бойові дії тривають в авдіївській промзоні. Перестрілки між силами АТО та окупантами з перервами тривали понад 4 години. Противник активно застосовує міномети – по наших позиціях випущено 39 мін.

Також противник порушував режим тиші на світлодарській дузі та Зайцевому. В районі Донецького аеропорту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора кількість ворожих обстрілів різко знизилася.

Як завжди, окупанти стріляють в Мар’їнському районі (Красногорівка, Мар’їнка) та на приморських рубежах (Гнутове, Широкине). Здебільшого це було в другій половині дня.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення в Авдіївці.

На Львівщині у навчальному центрі НГУ відбулися навчання

Гвардійці вивчають дії групи у разі потрапляння в засідку, надання першої медичної допомоги під вогнем, правила евакуації поранених у лісовій зоні, а також опановують приховане пересування в зимовий період.

111213141516

Поширити:

Залишити коментар:

коментар