РНБО: Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 23 ворожих обстріли

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Бойові дії вчора велися тільки в Станиці Луганській. Окупанти організували 2 обстріли наших позицій тривалістю по 20 хвилин – одразу після опівночі та пізно ввечері.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Донецький напрямок

Після 16 години противник почав обстріли наших позицій в Авдіївці, на позиції «Шахта Бутовка», в Луганському. Традиційно найбільш неспокійна обстановка – в авдіївській промзоні.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 1 – із застосуванням мінометів.

Маріупольський напрямок

Кількість ворожих обстрілів на втричі перевищила показники по двох інших напрямках, разом узятих. Противник застосовує важке озброєння (міномети, гармати, танки) по всьому фронту – в Мар’їнському районі, в Новогригорівці та на приморських рубежах. По наших позиціях випущено 74 артилерійських і танкових снаряди, а також 112 мінометних мін.

Найпотужніший ворожий обстріл відбувся в Новогригорівці, де окупанти застосували щонайменше артбатарею калібру 122 мм. Зазвичай там спокійно.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, зокрема 11 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення. Окрім цього, ще 1 військовослужбовець на передовій отримав важке поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої.

Також позавчора вранці в Авдіївці внаслідок ворожого обстрілу на власному подвір’ї було поранено цивільного.

11121314

Інформація ГУР МОУ

yemblema-gur-2

Українська розвідка повідомляє, що у так званому «9-го полку» російсько-окупаційних військ за минулі 5 днів відбулося 14 випадків самовільного залишення військової частини. Таке зухвальство виявило молоде поповнення підрозділу, налякане масштабними втратами та моральним занепадом цього загону окупантів.

Вчора у Лимані, перевіряючи інформацію про крадіжку на залізничній станції, поліцейські під гілками дерев виявили гранатомет «Муха»

Зараз встановлюється походження вибухонебезпечної знахідки.

У Запорізькій області відбулися перші бойові стрільби молодого поповнення НГУ

Перед виконанням бойової вправи командири відділень відпрацювали з бійцями усі основні положення для точного виконання стрільб – лежачи, з коліна та стоячи.

3132

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар