РНБО: У Мар’їнці цивільний чоловік підірвався на гранаті

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про ситуацію в зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Противник порушував режим тиші в Оріховому, що на Бахмутській трасі та під Попасною.  При цьому двічі наші позиції були обстріляні з ворожих мінометів. На сході області – в Станично-Луганському та Новоайдарському районах вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Вчора відбулося 4 достатньо тривалих ворожих обстріли. На відміну від попередніх днів, на світлодарській дузі вчора було тихо. Противник порушував режим тиші у Майорську, Авдіївці та Опитному. По наших позиціях в Авдіївці випущено 16 мінометних мін. Українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь.

Маріупольський напрямок

Противник різко збільшив кількість і щільність обстрілів з важкого озброєння на приморських рубежах.

По наших позиціях було випущено майже 200 мін, а також понад 40 артснарядів. Найбільш інтенсивний сеанс обстрілів відбувся вчора вранці – між 8 та 12 годиною.

Надвечір між Славним та Оленівкою відбулося бойове зіткнення між силами АТО й окупантами. Бій тривав 1 годину.

У Мар’їнці  на початку та в кінці доби відбулася низка перестрілок між українськими військами та противником. У Новотроїцькому стався ворожий снайперський обстріл.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, зокрема 16 – з важкого озброєння, 1 бойове зіткнення.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення. Окрім цього, внаслідок підриву на ворожій міни нашої вантажівки, поранено ще 1 військовослужбовця.

У Мар’їнці цивільний чоловік підірвався на гранаті

Попередньо встановлено, що трагедія трапилася, коли чоловік відчинив двері до помешкання своєї знайомої, яке було заміновано. Наразі поранений перебуває у лікарні в Кураховому.

У Мирнограді на Донеччині поліцейські затримали бойовика на прізвисько «Нацист» з відповідними татуюваннями на тілі

До війни мешканець Покровська заробляв переважно грабежами, за що був судимий, та перебував на обліку у нарколога через наркотичну та алкогольну залежність. Проте навесні 2014 року вступив у лави бандформувань та зі зброєю в руках почав чергувати на ворожому блокпосту, згодом брав участь у захопленні відділення міліції. Після звільнення міста «Нацист» довго переховувався від українських правоохоронців.

1112

Правоохоронці вилучають боєприпаси в районі проведення АТО

Нещодавно на блокпосту у Маріуполі поліцейські виявили чоловіка, який намагався вивезти до мирної території України близько 700 набоїв.

2122

Ще одного порушника виявили на місцевому автовокзалі – зловмисник віз із собою близько 100 набоїв. Зараз правоохоронці встановлюють походження цих боєприпасів.

Там же, в Маріуполі, у покинутій будівлі поліцейські знайшли гранатомет РПГ-26.

Знахідку було виявлено при обході території дач, де часто у занедбаних будівлях зловмисники приховують небезпечні предмети.

31

Миколаївські гвардійці провели тактичні навчання з бойовою стрільбою у районі проведення АТО

Вони займалися тактичною та вогневою підготовкою, а також інженерною справою та військовою топографією.

41424344

Протягом тижня у Хмельницькому тривали навчально-методичні збори з керівниками структурних підрозділів ДПСУ

logo-dpsu-3

Кожного дня на базі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького учасники зборів демонстрували свої теоретичні знання та практичні навички. Зокрема, на комплексних тестуваннях перевірялися знання законодавчих, нормативно-правових та регламентуючих документів.

Також силовики провели заняття з військово-прикладного плавання, володіння зброєю, медичної підготовки, та відпрацювали тактику дій у екстремальних ситуаціях.

5152535455565758

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар