РНБО: Доба почалася з бойового зіткнення під Новозванівкою

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
фото: ukr-online.com

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані дані у зоні АТО.

Луганський напрямок

Доба почалася з бойового зіткнення під Новозванівкою. Бій тривав близько півгодини, і завершився вдало: з нашого боку – без втрат. Решту дня противник порушував режим тиші у Новоолександрівці та Кримському. Один з обстрілів був мінометним.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння, та бойове зіткнення.

Донецький напрямок

Бойові дії вчора велися на світлодарській дузі та в авдіївській промзоні. Противник двічі застосовував міномети. Вже традиційно, деякі ворожі обстріли були достатньо тривалими – більше 2,5 годин.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 2 – із застосуванням мінометів.

Маріупольський напрямок

Тривають масштабні обстріли з боку противника на приморських рубежах.

Мова йде про ділянку фронту Павлопіль – Широкине, де по наших позиціях вчора було випущено понад 40 мінометних мін та кілька артснарядів. Основний сеанс обстрілів відбувся під час вечірніх сутінків – між 15 та 17 годиною.

Вчора бойовики знову обстріляли КПВВ «Мар’їнка», внаслідок чого пропускні дії на цьому коридорі тимчасово призупинялися. Також противник порушував режим тиші у Докучаєвську. У Красногорівці вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, зокрема 9 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військовослужбовців отримали поранення.

Служба безпеки України запобігла створенню агентурної мережі російських спецслужб серед українських моряків

logo-sbu-4

Росія намагалася вербувати офіцерів ВМС ЗСУ з метою отримання інформації про бойовий склад військових частин України, результати мобілізації, бойові директиви та деталі співпраці ЗСУ з країнами-членами НАТО. Втім, переважна більшість моряків одразу інформували СБУ про спробу вербування з боку ФСБ та ГРУ Росії.

Двох колишніх українських військових за державну зраду позбавлено волі на великі терміни

Наразі зареєстровано понад 30 кримінальних проваджень з цього питання. СБУ задокументувала факти тиску та погроз родичам українських військових, що перебувають на окупованій території в Криму. Російські чекісти активно застосовують улюблений метод своїх історичних попередників – фізичне насильство.

Крім того, силовики затримали інформатора бойовиків в Луганській області. Зловмисник збирав дані про українські позиції у Новоайдарському районі і передавав їх бойовикам. Під час проведення обшуку помешкання інформатора, правоохоронці вилучили термінали та картки мобільного зв’язку, що підтверджують злочинну діяльність чоловіка.

Ще один бойовик склав зброю і повернувся до мирного життя завдяки програмі СБУ «На тебе чекають вдома»

sbu-na-tebe-chekayut-vdoma-2

Встановлено, що він перебував у складі автопатруля бандформування «ДНР». Ставши свідком знущань та нелюдського поводження бойовиків з підлеглими, він вирішив вийти із лав НЗФ.

Колишній бойовик повідомив правоохоронним органам України про всі обставини своєї злочинної діяльності. Зважаючи на це, суд звільнив чоловіка від кримінальної відповідальності.

Президент України нагородив воїнів-учасників АТО

56 військових отримали нагороди за за доблесть та мужність, виявлені в боях у Донецькій області, зокрема Авдіївці, Опитному, Пісках, Водяному. 39 нагороджених військовослужбовців отримали ордени і медалі посмертно, решта 17 – за поранення.

Тривають навчання українських артилеристів

Впродовж місяця курсанти-випускники факультету ракетних військ і артилерії Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного опановують бойові навички зі стрільби з мінометів та САУ. У програму інкорпорований досвід, набутий у районі проведення АТО, адже майже всі викладачі факультету мають досвід бойових дій на сході України.

01020304050607080909-109-2

На полігоні в Нікольському районі Донеччини тривають дводенні польові тактичні навчання для груп оперативного реагування поліції «Тайфун»

logo-mvs-2

Вчора відпрацьовувалося знаходження та знищення умовної ДРГ. Після успішного виконання завдання правоохоронці вчилися підривати дистанційно протипіхотні міни.

111314151617181919-119-219-319-419-512

Через КПВВ «Новотроїцьке» та «Майорськ» вчора прослідували 19 вантажівок з гуманітарними вантажами – а це близько 200 т продуктів харчування, засобів гігієни та медикаментів від МКЧХ і благодійних організацій для мешканців окупованих територій.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар