РНБО: Всього вчора на Донецькому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Після 14 години противник почав порушувати режим тиші у Кримському, Новоолександрівці та Новозванівці. Окупанти застосовували важке озброєння, загальна кількість обстрілів також зросла.

Всього вчора на Луганському напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Як і в минулі дні, бойові дії тривають в основних гарячих точках – Луганському, Зайцевому, Авдіївці, позиції «Шахта Бутовка». Ворожі обстріли – тривалі і досить потужні, тому українські війська відкривають вогонь у відповідь. По наших позиціях було випущено 36 ворожих мінометних мін (всі – на Світлодарській дузі).

Всього вчора на Донецькому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

По всьому фронту активізувалися ворожі снайпери. Також у Мар’їнському районі та на приморських рубежах тривають потужні мінометні обстріли з боку ворога. З огляду на систематичне постачання боєприпасів з Росії, щільність вогню противника зросла – по наших позиціях випущено понад 200 мін.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 27 ворожих обстрілів, зокрема 10 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув. Це сталося у Мар’їнці внаслідок ворожого обстрілу.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїна, що загинув за Україну.

Українські правоохоронці затримують спільників бойовиків

СБУ затримали активного учасника інформаторської мережі, що передавала дані про місця дислокації та маршрути переміщення українських підрозділів «казачим» бандформуванням так званої «ЛНР». Під час обшуків помешкання інформатора, оперативники вилучили блокноти із записами, що підтверджують його злочинну діяльність.

11

Поліцейські затримали у Краматорську 26-річного чоловіка на прізвисько «Чіпа». Встановлено, що він у 2014 році перебував у лавах НЗФ і вартував на блокпосту противника. Коли почалися активні бойові дії, він злякався і півтора роки переховувався у глибинці. Молодик визнає свою провину і закликає інших бойовиків скласти зброю.

2122

Українські прикордонники затримали підозрюваного у співпраці з бойовиками на україно-російському кордоні.

Підозрюваний намагався проїхати до Росії через контрольний пункт «Гоптівка» Харківської області. На його телефоні виявили електроний посібник з фізичної підготовки розвідника та фотографія у військовій формі з шевронами незаконних збройних формувань. Затриманого передали Національній поліції.

31

Кількість людей, що добровільно співпрацюють з українськими правоохоронцями збільшується

Мешканець Донецької області вступив до лав бойовиків у 2014 році. Головною його задачею було чергування на блокпостах. Але швидко розчарувавшись в тому безладі, що вчиняли окупанти, покинув бандформування і переховувався на тимчасово окупованих територіях. Дізнавшись про програму «На тебе чекають вдома» чоловік скористався можливістю повернутися до мирного життя. Український суд звільнив колишнього бойовика від кримінальної відповідальністі, адже він не скоював тяжких злочинів.

В Старобільському районі Луганської області та поблизу Маріуполя співробітники СБУ знайшли схованки зі зброєю

Вилучено 2 протитанкових гранатомети, 11 гранат, 400 г тротилу та понад тисячу набоїв різного калібру.

4142

Днями запорізькі воїни Національної гвардії завітали до вихованців Маріупольського дитячого будинку

Військовослужбовці привезли гостинці і з користю провели час з дітьми. Великим сюрпризом для малечі був справжній бойовий автомобіль «Спартан», за кермом якого дітлахи мали можливість посидіти.

515253545556

На базі київського Військового інституту телекомунікацій та інформатизації відбулися триденні збори з військовими зв’язківцями

Мета заходу – обмін бойовим досвідом у царині застосування підрозділів та техніки зв’язку.

61626364656667686969-169-269-3

Курсанти Військової академії (м. Одеса) долучилися до благодійної акції донорства

Курсанти здали по 500 мл крові для потреб воїнів, які перебувають на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону, а також для дітей та людей похилого віку.

717273747576

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар