Межигір’я: враження одного дня (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Межигір’я – колишня приватна резиденція В. Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області – нещодавно стала доступною для всіх охочих.

Перша електронна побувала в маєтку, де донедавна мешкав екс-президент України: на правому, високому березі Дніпра, пересіченому ярами, де молодий ліс прорізаний 100-літніми дубами і соснами.

Фото, зроблені нашим кореспондентом, дають можливість кіровоградцям побачити Межигір’я, адже з 11 березня вільне відвідування маєтку тимчасово припиняється.

Перед центральним в’їздом до маєтку з самого ранку стоять черги охочих подивитися на скарби Януковича. Тут же розташувалася польова кухня від майданівців і десятки яток підприємливих торговців, які пропонують туристам їжу і напої: чай вартістю 8 грн. за склянку та шашлик по 30 грн. за 100 грам.

Комплекс «Межигір’я» складається з кількох житлових будинків, клубу «Хонка», банно-оздоровчого комплексу, мисливського угіддя, зоопарку, садово-паркової зони, гольф-клубу, яхт-клубу, ресторанного комплексу, авто- і авіапарку (включаючи злітно-посадковий майданчик), окремої АЗС.


Тут був зоопарк, качина ферма, фазанарій, конеферма, безліч рукотворних озер з різноманітними качками і лебедями. Тварин з приватного зоопарку і мисливсько-рекреаційної зони вже вивезли. Від папуг, канарок та білок залишилися лише пусті клітки і декоративні будиночки, а от різні види качок (включаючи рідкісну азійську качку мандаринку), лебеді та фазани досі милують око відвідувачів.

Сьогодні всю територію маєтку контролюють загони самооборони, які відкрили ворота Межигір’я перед всією Україною. Але про збереження цієї унікальної паркової зони ніхто не подбав: заряджені адреналіном люди вільно гуляють полем для гольфу з унікальним декоративним покриттям, ходять бордюрами, вже протоптали доріжки на зелених газонах та в паркових зонах, залишивши пособі надписи та купи побутового сміття.

Світлана Томашевська, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар