Із Росії бойовикам прибула підмога: 450 тонн палива, 3 вагони із запчастинами та 6 вагонів з боєприпасами

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

Доба розпочалася з ворожого мінометного обстрілу у Кримському, який тривав 10 хвилин. Вже у другій половині дня противник ще двічі порушив режим тиші на цих же рубежах. В інших районах, – перш за все, в багатостраждальній Станиці Луганській та під Попасною, вчора було тихо.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 3 ворожих обстріли, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Противник порушував режим тиші в Зайцевому та Авдіївці. Всі обстріли відбулися у другій половині дня і, як завжди, були тривалими – від 30 хвилин до 2,5 годин. Українські війська активно ведуть вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 4 ворожих обстріли, зокрема 2 – із застосуванням мінометів. По наших позиціях було випущено понад 40 мінометних мін.

Маріупольський напрямок

Основні бойові дії тривають на приморських рубежах. Вчора там відбулося кілька мінометних та артилерійських обстрілів, причому всі – у другій половині дня. У Красногорівці окупанти застосували танк та міномети. Ще один мінометний обстріл з боку противник відбувся у Славному – на південь від Мар’їнки.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 10 ворожих обстріли, зокрема 8 – із застосуванням важкого озброєння. По наших позиціях було випущено 50 мінометних мін та 14 артилерійських і танкових снарядів.

Втрати ворога: один загиблий бойовик та БМП, що знищили українські війська.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-voyenna-rozvidka-ukrayini-2

За даними розвідки, Росія продовжує забезпечувати бойовиків. До Харцизська прибуло 450 тонн палива і три вагони з запчастинами для танків, а до Іловайська – шість вагонів з боєприпасами.

Вчора на одному з КПВВ на межі між окупованим Кримом та Херсонщиною українські силовики затримали 2 осіб, які прямували з окупованої території

Після перевірки з’ясувалося, що це колишні військовослужбовці ЗСУ, які навесні 2014 року зрадили Присязі українському народу і перейшли на службу до російського війська. Водночас ми спростовуємо черговий фейк російських спецслужб про так звану «українську ДРГ», яка нібито полює на російський окупаційний контингент. Затримання відбулося на території, що контролюється Україною, і в строгій відповідності до норм кримінального законодавства.

Служба безпеки України виявила дві схованки зі зброєю в районі проведення АТО

logo-sbu-2

Схованки знаходилися у селищі Зайцеве Донецької області та Первомайську Луганської області. Звідти вилучили 14 мінометних мін калібру 120 мм та 17 артилерійських снарядів.

У неповнолітнього жителя Cлов’янського району Донеччини правоохоронці вилучили гранату до підствольного гранатомета, яку той зберігав як трофей.

Правоохоронці ліквідували оборудку, яка фінансувала бойовиків

Мешканець Донецька, що переїхав до Києва і влаштував тут офіс, налагодив постачання продуктів харчування до тимчасово окупованих територій з власного складу у Краматорську, і сплачував данину ватажкам бойовиків. Зловмисник обслуговував низку підприємств та здійснював незаконні фінансові операції.

Під час обшуків у офісі та на складі, які належать чоловікові, оперативники вилучили понад 4 мільйони гривень, велику суму в іноземній валюті та печатки і документи фіктивних підприємств.

343332

Під Маріуполем українські прикордонники провели бойове злагодження

Протягом декількох днів військовослужбовці здійснювали стрільби з великокаліберного кулемета, а також тренувалися евакуйовувати поранених з поля бою та надавати першу медичну допомогу.

4244

У Харкові відбулися перші заняття для солдатів строковиків підрозділу НГУ

Військовослужбовці ретельно вивчили будову, призначення та бойові властивості автомата Калашникова та засвоїли правила техніки безпеки. Згодом відбулися бойові стрільби.

5152

Поширити:

Залишити коментар:

коментар