У зоні АТО двоє військовослужбовців отримали поранення

Сьогодні Україна відзначає День Гідності та Свободи.

Це свято, що об’єднує всіх людей, які готові боротися за краще сьогодення та майбутнє для себе, своїх родин, нації та країни. На фронті, на роботі, силою плоті та духа, українці кують перемогу над окупантами та змінюють світ навколо себе.

Завдяки українським військовослужбовцям, які боронять територіальну цілісність держави і щоразу дають відсіч російським окупантам, кожен з нас має свободу і гідність. Зі святом, воїни! І зі святом кожну людину, для кого свобода і гідність є головними цінностями.

Сьогодні Президент України підписав указ про присвоєння звання Героя України із врученням ордена «Золота Зірка» двом загиблим 18-річним українським патріотам – Сергію Табалі (позивний «Сєвєр») та Андрію Снітку (позивний «Хома»)

Сумчанин Сергій Табала – наймолодший захисник Донецького аеропорту, учасник найгарячішої фази протистояння під час Революції Гідності. Він загинув 6 листопада 2014 року під час оборони легендарної диспетчерської вежі аеропорту імені Прокоф’єва.

Волинянин Андрій Снітко воював у складі підрозділу НГУ «Азов». Брав участь у боях за Маріуполь. Андрій загинув 20 серпня 2014 року під першої фази битви за Іловайськ. Він накрив власним тілом ворожу гранату, щоб врятувати життя своїм побратимам.

1112

Ці двоє навіки 18-річні юнаки посядуть гідне місце в пантеоні національних героїв нашого часу – поруч з Небесною Сотнею, живими та полеглими воїнами українсько-російської війни.

Також з нагоди свята Глава держави нагородив орденами і медалями 9 осіб, що брали участь в АТО. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Вчора кількість ворожих обстрілів на фронті різко знизилася.

Луганський напрямок

Вчора вранці, після 10 години, окупанти атакували наші позиції в Трьохізбенці. Бій тривав 20 хвилин і завершився вдало для українських військ – противник в паніці відступив, кидаючи зброю.

Найбільша кількість ворожих обстрілів – у Кримському. Під час одного з них противник застосував міномет.

Також окупанти порушили режим тиші у Макаровому, що поблизу Станиці Луганської, та Жовтому.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння, та 1 бойове зіткнення.

Донецький напрямок

Бойові дії вчора велися у Луганському, Зайцевому та Авдіївці. Обстріли з боку противника були достатньо тривалими – від 30 хвилин до 1,5 години. 1 раз противник застосовував міномети. Українські війська активно ведуть вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Тут інтенсивність обстрілів зменшилася майже в 5 разів. Втім, це не дає підстав для великого оптимізму, адже, як і раніше, противник застосовує важке озброєння.

У Красногорівці вчора ранок почався з потужного ворожого обстрілу з танка та міномета.

Також у Новотроїцькому стріляли снайпери противника, а у Водяному – потужний мінометний обстріл. По наших позиціях випущено 24 мінометних міни.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 4 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення.

Українські волонтери допомагають ветеранам АТО та їхнім сім’ям у Херсонській області

Кожна родина проходить кінну терапію, тобто їзду на конях верхи, що дозволяє поліпшити фізичний та психологічний стан людей і пройти курс соціальної реабілітації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар