На Донецькому напрямку обстріли українських позицій бойовиками тривали п’ять годин

На Донецькому напрямку бойові дії тривають практично в усіх «гарячих точках» повідомляє ІАЦ РНБО. Перш за все, мова йде про авдіївському промзону. Вчора на цих рубежах противник активно застосовував бронетехніку, а також танк. Загалом ворожі обстріли на цих рубежах тривали 5 годин.

Окрім цього, у Троїцькому (Світлодарська дуга), Зайцевому та Піска́х окупанти активно застосовували міномети. По наших позиціях випущено понад 40 мін.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, 2/3 із застосуванням важкого озброєння.

Луганський напрямок

Як і раніше, окупанти систематично обстрілюють потенційний район розведення сил і засобів у Станиці Луганській. Окрім легкого озброєння, ворог використовував БМП. Українські війська успішно відстрілюються.

Також окупанти активізувалися в інших районах – східніше Станиці Луганської, у Кримському, Оріховому, Золотому. На всіх цих рубежах бойовики, зокрема, застосовували міномети.

Між 17 і 20 годиною противник провів сеанс обстрілів наших позицій у Попаснянському районі. Окрім мінометів, ворог залучив ствольну артилерію.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, 7 – із застосуванням важкого озброєння. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Таким чином, там дуже неспокійно. І цьому є причини.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-gur-2

Українська розвідка встановила, що один з ворожих обстрілів, який відбувся позавчора на Луганському напрямку, бойовики організували задля розваги своїх високих гостей – комісії МО та ГШ ЗС РФ з Москви.

Маріупольський напрямок

Вчорашня доба позначилася зростанням кількості та посиленням щільності ворожих обстрілів з важкого озброєння. Минулої доби окупанти активно застосовували міномети та гармати різних калібрів, а також танк. Традиційно, дуже неспокійно у Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. По наших позиціях було випущено понад 120 відповідних боєприпасів.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 18 ворожих обстрілів, 14 – із застосуванням важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення.

Підтверджені втрати противника

1 окупанта ліквідовано, 2 – поранено, 1 БТР – знищено. Така прикрість трапилася у так званій «4-й бригади» та «9-му полку» російсько-окупаційних військ.

Також вчора 2 окупантів зі складу так званого «2-го батальйону 9-го полку» російсько-окупаційних військ після тривалого спілкування із «зеленим змієм» викрали цивільний автомобіль та намагалися проїхати на ньому через блокпост НЗФ. Бойовики одразу відкрили по «колегах» вогонь на ураження. У підсумку, одного п’яницю застрелили, другого поранили.

З Росії прибула чергова партія підкріплення для бойовиків. До м. Свердловськ привезли 5 танків, 7 установок «Град», 2 командно-штабні машини. На станцію Ясинувата приїхали 18 цистерн з паливно-мастильними матеріалами.

Співробітники СБУ викрили вогневі позиції ворога

logo-sbu-2

Неподалік села Новозванівка Луганської області оперативники знайшли замасковані позиції ПТРК «Фагот». Під час перевірки маркувань озброєння було встановлено, що воно не перебуває на озброєнні ЗСУ. Нагадаємо, що в цьому районі бойові дії тривають щодня.

11

Правоохоронці затримують бойовиків та їх поплічників

Поліцейські Волновахи затримали бойовика.

25-річний чоловік за гроші перебував у бандформуванні «ДНР» навесні-влітку 2015 року. Через п’ять місяців йому перестали платити, тому він втік на мирну територію України. Донедавна чоловік переховувався від правоохоронців, але марно – правосуддя не вдалося уникнути.

21222324

Також днями військовослужбовці Нацгвардії на блокпосту біля Маріуполя зупинили для перевірки автомобіль, що прямував з окупованої території. Під час огляду транспортного засобу та перевірки документів з’ясувалося, що пасажир – високопоставлений представник окупаційної адміністрації – член бандформування «ДНР».

В районі Станиці Луганської поліцейський патруль затримав чоловіка, що навесні 2014 року дезертирував зі складу ЗСУ

Чоловік рухався з окупованого Луганська на територію, підконтрольну українській владі.

31

На блокпосту «Березове» наші прикордонники знайшли і знешкодили протипіхотну міну МОН-200

Вона була закріплена на дереві неподалік дороги.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар