У зоні АТО загинув український військовослужбовець, ще один – отримав поранення

За даними ІАЦ РНБО, минулої доби “найгарячіше” було на Маріупольскому напрямку. Там ворог гатив із 152-мм гармат і закидував українськіц позиції мінами та снарядами.

Маріупольський напрямок

Як і в минулі дні, тут ворожих обстрілів більше, ніж на двох інших, разом узятих. По наших позиціях випущено понад 60 мін, а також 14 снарядів із 152-мм гармат. Бойові дії вчора велися у Мар’їнці, під Докучаєвськом та на приморських рубежах. Українські війська активно ведуть вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 24 ворожих обстрілів, 7 – з використанням важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 1 – отримав поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Луганський напрямок

Основні дії велися у Попаснянському районі. Левова частка обстрілів відбулася між 20 та 22 годиною. При цьому окупанти стріляли тільки з важкого озброєння. Також 2 провокації з боку противника відбулося на сході Станично-Луганського району – поруч з російським кордоном.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, половина з них були мінометними.

Донецький напрямок

В авдіївській промзоні вчора відбулося 2 дуже тривалих і потужних обстріли наших позицій. Загалом вони тривали майже 8 годин. Противник активно застосовує міномети і бронетехніку. Також по одному обстрілу відбулося в інших «гарячих точках» – Луганському, Новгородському, Опитному.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, 3 – з використанням важкого озброєння.

У Лимані, що на Донеччині, поліцейські затримали бойовика

Він зізнався, що під час окупації міста Лиман у 2014 році, він вартував на ворожому блокпосту. Згодом він втік до Росії, де переховувався від українського правосуддя.

Служба безпеки України попередила чотири спроби вивезення боєприпасів з району проведення АТО

Загалом оперативники вилучили 54 гранати, понад 2 тисячі набоїв та 400-г тротилову шашку.

11121314

Нова група українських саперів завершила своє навчання із канадськими військовими фахівцями

Вісім саперів здобули кваліфікацію інструкторів після двотижневих курсів, що проводили військовослужбовці ЗС Канади. Варто зазначити, що троє з військовослужбовців ЗСУ, які проходили ці курси раніше, теж навчали своїх побратимів. Таким чином Україна поступово будує свою інфраструктуру навчання кваліфікованих саперів за підтримки західних союзників.

2122

Українські волонтери передали благодійну допомогу нацгвардійцям у Маріуполі

Ця волонтерська організація вже не вперше постачає майно та продукти харчування для військовослужбовців. Цього разу благодійники попіклувалися про теплий одяг: теплі шкарпетки, шапки та рукавиці – речі першої необхідності в холодну та вологу погоду.

3132

Також у Покровську на Донеччині гвардійці передали гуманітарну допомогу родинам вимушених переселенців

Матраци та постільну білизну, які придбали благодійники з Харкова, військовослужбовці НГУ привезли до осель переселенців з Донецька та Авдіївки.

41424344

Президент України нагородив військовослужбовців, що гідно захищали і продовжують захищати Батьківщину

З нагоди Дня морської піхоти 14 морпіхів отримали ордени «За мужність» III ступеня та один – орден Данила Галицького, а також медаль «За військову службу України». Також державні нагороди отримали 67 воїнів ЗСУ та Національної гвардії України. Переважна більшість нагороджених – нова ґенерація українського війська – солдатський і сержантський склад.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар