Публічна деградація: якщо всі так роблять, то навіщо вести себе інакше?

Алкоголізм – втрата не тільки здоров’я, а й власної особистості

На жаль, мені доводиться жити в такому неспокійному районі, де навколо багато людей, які п’ють. Як метелики на світло, вони злітаються сюди заради 50 грам якоїсь-небудь «пальонки». Іноді навіть страшно ходити вулицями. Чи не кожен день, а то і ніч теж, люди збираються на “душевні розмови про життя” за пляшкою, так званої «водички». Дискутують голосно і так активно, що в їхньому лексиконі закінчуються всі слова, крім мату. Найприкріше, що на подібні посиденьки дорослі не соромляться приводити своїх дітей.

Часто спостерігаю картину з різними героями, але одним і тим же сюжетом. Йде сім’я. Папа так втомився, що вже ледве лізе, а мама, яка зберегла бадьорість алкогольного духу, виконує свій “батьківських обов’язок”, тримаючи в руці пляшку якогось пива. Поряд – дитина (років 5) зі сльозами просить: «Мама, я хочу пити». На що та відповідає: «Закрий свій рот і йди поруч». Багато дітей ростуть у таких умовах.

На жаль, поганими манерами і ігноруванням законів зараз грішать чи не всі. Часто можна помітити, як після наради або робочого дня на ганок будівлі виходять на перекур чиновники чи співробітники компанії. З незворушним виглядом вони пускають кільця диму в обличчя закону, який, між іншим, забороняє палити в громадських місцях.

1271866

Іноді ввечері в Ковалівському парку поруч з дитячим майданчиком збирається багато народу і радісно побрязкує пивними пляшками. Чи не раз можна помітити компанію, що розпиває спиртні напої біля супермаркетів або ларьків. Нікого не хвилює, що розпивання алкогольних напоїв на вулиці – адміністративне правопорушення. Не заморочуються, ймовірно, і співробітники провоохоронних органів.

Одного разу бачила, як поліцейські виходять з магазинчику, тримаючи в руках баночки з алкоголем. Це просто мене вразило.

«Серёжа, давай выпьем, а то я так уже устал», – чутно з уст одного поліцейського.

Так, я не буду узагальнювати, так робить не кожен, але все ж таки…  Навряд чи таких ось поліцейський хвилює правопорядок на дитячих майданчиках нашого міста.

В цьому випадку можна зробити  висновок, що приклад такої поведінки – норма нашого суспільства?

Якщо всі так роблять, то навіщо комусь вести себе інакше?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до Публічна деградація: якщо всі так роблять, то навіщо вести себе інакше?

  1. “Якщо всі так роблять, то навіщо комусь вести себе інакше? “-Чтобы не быть толпыгой.

    • Наоборот если все так делают(пьют,курят) то мы должны вести себя иначе, не быть толпой, не идти на поводу у других. Мы должны иметь свое мнение, а не так что нам сказали ” А чё ты не куришь, сейчас же все курят” и после этих слов начать курить.

Коментарі заборонені.