Куди їздять бабусі о 7 ранку?

"Блогер", "колумніст", "публіцист", "незалежний автор"... І ще будь-які розумні терміни, якими Ви можете мене назвати. (: А взагалі, я просто пишу якісь тексти. Дякую за увагу! (:

Сьогодні мене розбудив звук пилососа… о 7:33. Я, звісно, розумію жіночу любов до чистоти, але ж не настільки. Люди сплять.

Тітка Валя завжди рано встає. А картонні стіни в нашому домі допомагають їй розбудити сусідів. Тому я навіть рідко ставлю будильник. Все одно прокинусь.

Коли бродимо з друзями по району, майже в кожному дворі на лавочці сидить «батальйон». Активно про щось пліткують. І тут йдемо ми — потенційні об’єкти для обговорення. Бабусі на пару секунд замовкають і перемикають свою увагу на нас. Process loading*…

Я зазвичай не вірю в прикмети, але в таких випадках завжди тримаю дулю в кишені. Щоб не зурочили. Іноді таке відчуття, ніби за ті пару секунд, що я проходжу повз, вони встигають поговорити про мене, згадати моїх друзів, родичів і обговорити мій одяг.

А ще бабусі люблять скандалити в транспорті. Буває, зайде пенсіонерка і не схоче платити. Водій починає обурюватись, мовляв, чому я маю возити всіх безкоштовно, пред’явіть якесь посвідчення, але й бабуся  не ликом шита: знайде купу аргументів, щоб осудити водія, і все завершиться, як правило, тим, що «ми ось воювали, а ви всі нас не поважаєте».

10e51bd7bd51

Також бабусі люблять черги. Вони займають собі, своїй сусідці, її внучатій племінниці і тому симпатичному хлопцеві, який стоїть в стороні і говорить по телефону.

Ще одне: не дарма заголовок говорить: «Куди бабусі їздять о сьомій ранку?» Вранці автобуси набиті бабусями. Ну, може, комусь із них на роботу. Але ж це невеликий відсоток. Решта «сидить» на пенсії. Коли ти їдеш на навчання, це особливо дратує. Адже вранці громадський транспорт нагадує консервну банку: люди стоять впритул одне до одного як консервована кілька в томаті. А тут ще бабусі «звіріють» і намагаються влізти до автобуса чого б то не вартувало, розштовхуючи всіх і пробиваючись уперед. Ну й куди вони поспішають? Пропустили б уже… На ринок не обов’язково приходити «по дзвінку».

7a5779b9b96a

Можна підібрати ще купу прикладів дивної поведінки пенсіонерок, але, мабуть,  цього достатньо. Так, можливо, вони іноді чинять неправильно, на наш погляд, але їх теж можна зрозуміти. Їхні діти зазвичай вже живуть своїм життям, не приділяючи належної уваги батькам. Але ж спілкування хочеться в будь-якому віці. Та й після виходу на пенсію у бабусь  сила-силенна вільного часу. От вони й намагаються «вбити» його, починаючи з самісінького ранку. Можливо, вони прагнуть придушити в собі все більше й більше наростаюче почуття самотності та марноти. Тому я не буду засуджувати їх за спроби позбутись його. Адже що може бути гіршим від думок про те, що ти нікому не потрібний?

*process loading — (англ.) процес завантаження

Блог NB. Nota Bene

Фото Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Куди їздять бабусі о 7 ранку?

  1. Так на Першій же був хороший матеріал на цю тему (навіть звався так само) Тані Колісник. Чи автор читає тільки себе? А це якась бліда подоба того матеріалу…

Коментарі заборонені.