СБУ продовжує кошмарити незаконних видобувачів сонячного каменю

Служба безпеки України продовжує кошмарити старателів, які промишляють незаконним промислом бурштину, а також і скупників, які контрабандним шляхом відправляють сонячний камінь за кордон. Встановлено, що до незаконної діяльності діяльності причетні й окремі співробітники міліції, які не тільки кришують варварську видобуток, а й самі організовують її, придбавши відповідне обладнання та найнявши робітників. До контрабанди бурштину причетні співробітники митниці, що забезпечують переправлення бурштину за кордон. Він вивозився партіями по 100-200 кілограмів кілька разів на тиждень, переважно громадянами Китаю.

янтарь

Міжвідомча група співробітників Служби безпеки України, міліції та прокуратури провела обшук в домогосподарстві жителя смт. Олевськ, який скуповував бурштин оптом. Про це інформує прес-центр СБУ.

Під час обшуку правоохоронці вилучили 23 кг «сонячного каменю» і 230000 доларів США, а також знаряддя для прийому-скупки бурштину.

Крім того, в ході нічного рейду поблизу одного з сіл Олевського району міжвідомча група затримала бригаду «старателів» під час незаконного видобутку бурштину. У зловмисників вилучено водяну мотопомпу, пожежні рукави, металеві трубки і сачки, інші знаряддя для вимивання бурштину.

Тривають досудові розслідування у кримінальних виробництвах за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу

PM989image008

PM486image004

PM558image002

Нагадаємо, що нещодавно в ході чергового нічного рейду міжвідомча група Служби безпеки України, міліції та прокуратури затримали трьох жителів Коростенського району, які здійснювали видобуток бурштину на території земель сільськогосподарського призначення Бондарівська сільської ради. Також на Волині припинено незаконний видобуток бурштину, в якій брали участь командир і старший інспектор взводу ДПС обласної Державтоінспекції.

Дещо раніше в одного з скупників було вилучено близько 80 кілограмів бурштину, дві мотопомпи, 165 метрів пожежних рукавів, «чорну бухгалтерію» і верстат по обробці каменів.

Минулого місяця співробітники СБУ спільно з прикордонниками виявили та ліквідували канал незаконного вивезення бурштину в Китай, який контролювався працівниками Одеської митниці.

Як повідомляє прес-центр СБУ, одним з організаторів контрабанди був співробітник управління аналізу ризиків та протидії митним порушенням Одеської митниці.

Янтар вивозився партіями по 100-200 кілограмів кілька разів на тиждень, переважно громадянами Китаю. «Митник» забезпечував їм безперешкодне проходження митного та прикордонного контролю за винагороду в розмірі $ 130 за кілограм.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар