На Луганщині затримали агента «МГБ ЛНР»

У Луганській області Служба безпеки України викрила члена агентурної мережі терористів «МГБ ЛНР», який забезпечував бойовиків відомостями про українських військових. Про це інформує прес-центр СБУ.

Житель Станично-Луганського району був завербований терористом «МГБ ЛНР» на прізвисько «Світоч» для збору розвідувальної інформацією в інтересах артилерії бойовиків.

Інформатор збирав і передавав дані про дислокацію та переміщення українських підрозділів, види озброєння, транспортні засоби тощо. Бойовики використовували ці відомості для коригування вогню і організації оборонних заходів проти сил антитерористичної операції.

ЧИТАЙТЕ: Загадкова в / ч №89462 в Новочеркаську – ширма для «ДНР» / «ЛНР»

Агент співпрацював з сепаратистської «спецслужбою» на платній основі. Гроші куратори передавали через його дружину – чиновницю одного з «міністерств» псевдореспублікі.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар