СБУ перекрила канал IP-телефонії терористів з «ДНР / ЛНР»

Співробітники Служби безпеки України в ході спільної з міліцією спецоперації перекрили неконтрольовані канали міжнародного зв’язку, які використовувалися терористами. Про це інформує прес-центр СБУ.

У Дніпропетровській, Волинській та Чернівецькій областях СБ України припинила роботу програмно-апаратних телекомунікаційних комплексів, які використовувалися для організації каналів.

Міжнародний трафік надходив в Україну з-за кордону, в тому числі з Росії через мережу Інтернет за технологією IP-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації. Завдяки спеціальному обладнанню трафік оброблявся і під виглядом місцевих розмов прямував на мережі українських мобільних операторів.

Співробітники спецслужби встановили, що ці міжнародні канали використовувалися для організації зв’язку представників російських спецслужб з членами терористичних організацій «ДНР / ЛНР».

Під час обшуків співробітники СБ України вилучили понад 150 одиниць телекомунікаційного обладнання для прийому й обробки трафіку, 17500 сім-карт українських мобільних операторів, близько 20 одиниць комп’ютерної техніки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар