Паніка у соцмережах шкодить бійцям на передовій, – Генштаб

Нагнітання паніки у соціальних мережах не тільки негативно позначається на бойовому дусі українських військових в зоні АТО, а й допомагає ворогам отримувати розвідувальні дані. Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ у Facebook.

«Нагнітаючи паніку, наші вороги розраховують не лише на зниження мотивованості наших бійців, а й на отримання розвідувальних даних, які можна виловити з повідомлень-спростувань, які неодмінно мають з’явитися у відповідь на численні запити активної частини суспільства», – йдеться в повідомленні.

У Генштабі нагадали, що 25 липня соціальні мережі буквально вибухнули повідомленнями про критичну ситуацію в місті Щастя Луганської області.

«За лічені години негатив перекинувся з віртуального простору у реальний, завдавши удару бойовому духу військовослужбовців, які виконують бойові завдання у згаданому районі. А наступного дня, 26 липня, російські бойовики тричі атакували наші позиції, намагаючись вибити наші війська з ключових точок», – пояснили у Генштабі.

«Нагнітання  ситуації було таким потужним, що навіть військовики, перебуваючи на позиціях, часто сумнівалися в правдивості отримуваної офіційної інформації. В результаті, один підрозділ ледве не потрапив під «дружній вогонь» іншого. Очевидно, що нагнітання ситуації навколо планових заходів, які проходять у нашому війську, було чітко спланованим нашими ворогами. А от роздмухування вогнища паніки великою мірою здійснювалося нашими «друзями»», – наголосили у Генштабі.

Зазначається, що прес-центр АТО інформує суспільство про стан речей після завершення операції чи певних дій для того, аби не зірвати планів. Завчасне поширення інформації, як правило, лише шкодить усій справі: «Штаб АТО оперативно інформує про ситуацію в районах проведення антитерористичної операції. Тож, якби десь дійсно склалася критична ситуація, прес-центр АТО випустив би відповідний прес-реліз».

«Минуло три дні. Жодна з «новин» не підтвердилася.Щастя наші не здали. Вороги не захопили. Всупереч крикам про «все пропало»», – додали у прес-службі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар