СБУ не дала росіянам вивезти обладнання з Запорізького алюмінієвого комбінату.

Співробітники Служби безпеки України встановили факти знищення російськими власниками економічного потенціалу ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат».

Основні потужності комбінату були зупинені росіянами ще в 2011 році, нібито через нерентабельність виробництва. Влітку минулого року власники ЗАлК остаточно зупинили випуск продукції.

PM449image006

Незважаючи на рішення судів різних інстанцій про повернення акцій комбінату у власність держави, російські власники паралельно з оскарженням судових рішень почали демонтаж елементів технологічного обладнання з ВАТ «ЗАлК». Правоохоронці встановили, що з грудня 2014 по червень 2015 року з комбінату вивезено майна більш ніж 100 000 000 гривень.

У червні ц.р. Верховний суд України остаточно повернув 68% акцій ВАТ «ЗАлК», які належали росіянам, у державну власність. Однак, вже після рішення суду співробітники спецслужби виявили і блокували нову спробу вивезення з комбінату обладнання.

PM587image004

PM161image002

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ст. 113 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до знищення стратегічного об’єкта української промисловості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар