Обережно! Кучма!

З тих пір, як наші волохаті предки злізли з дерев, узяли до лап палку-копалку і поступово перетворилися на істот, які вміють думати, говорити і мити руки перед їжею, для самозбереження людської спільноти цивілізаційним процесом були вироблені певні морально-етичні стандарти. З часом вони, звісно, потрохи змінювалися разом із розвитком суспільства. Та основні правила співіснування у соціумі залишаються незмінними: не можна ображати старих і дітей, не можна вбивати і красти і так далі. Я б додав до цього переліку ще одне табу, не менш важливе у плані соціальної гігієни, ніж миття рук після вбиральні для гігієни тіла: ніколи не мати жодних справ з Кучмою після подій 2001 року.

Людська пам’ять коротка. Забувається те, що його свого часу звинувачували в незаконному продажі зброї, в організації побиття депутата Олександра Єльяшкевича. Його звинувачували у переслідуванні опозиційних лідерів, причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе,  антидержавній кадровій політиці, корупційних зв’язках з олігархами і так далі.

Більшість українських мільярдерів збагатилися саме за часів його авторитарного правління. Ці олігархічні клани контролюють значну частину української економіки і політикуму і до сьогодні. Що вже казати про утиски громадянських свобод в країні і наступ на свободу слова. Наприкінці свого правління йому не довіряли приблизно 60 % опитуваних.

Історія масових протестних акцій останніх років також тісно пов’язана з одіозним політиком: у 2001 році задавлена «Беркутом»  масова акція протесту «Україна без Кучми» могла стати першим Майданом.

 

Та терпець, як кажуть, урвався в українців через 3 роки, коли Кучма намагався передати владу своєму ставленику, майбутньому кривавому злочинцю Януковичу, за допомогою масових фальсифікацій виборів. Повернення його креатури Януковича у 2010 призвело до другого Майдану, коли диктатор влаштував масову бійню у центрі Києва, коли були цинічно розстріляні сотні людей, а сам диктатор втік з пограбованої ним країни. Армія, яку почали руйнувати і розпродувати при Кучмі, була практично повністю знищена його протеже Януковичем за допомогою чинів російської ФСБ, що очолювали силовий блок України.

Сьогодні кіровоградський депутат від «Блоку Петра Порошенка» Костянтин Яриніч разом з керівником свого виборчого штабу Олександром Дануцою і екс-кандидатом у депутати Ярославом Бубликом привезли до Кіровограда Кучму. Під охороною п’яти бодігардів, десятків міліціонерів, працівників СБУ і однієї пожежної машини Кучма розповідав, як він рятує країну, який при ньому був порядок і як він наставляє на путь істинний президента Порошенка. Звісно, не публічно, додав він. А ще розповідав про чудових хлопців, які привезли його сюди.

Фото: “Златопіль”

Пам’ятаю слогани на бігбордах одного з цих хлопців, майбутнього депутата Яриніча, написані чомусь суржиком: «Доктор, який іде лікувати країну». Учора цей «доктор» разом зі своєю командою «санітарів» вкололи присутнім кіровоградським дітям і їх батькам у театрі, де відбувалася акція,  небезпечну дозу кучмізму. Пекельної речовини, яка знищує демократію в молодому організмі відновленої української державності, яка подавляє антиавторитарний імунітет і може викликати ускладнення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар