Не витрачай час даремно, це матеріал, з якого зроблене життя.

Час — дивна штука,
Його багато-коли чекаєш,
Його мало-коли запізнюєшся …

Час. Єдинна одиниця вимірювання, яку ніхто не може “зловити”. Він йде повільно, майже не помітно, але саме за допомогою нього  ми вимірюємо наше життя. І дійсно, чи часто ми замислюємося над питанням плину часу? Його не можна взяти руками, не можа торкнутися, розтягнути, стиснути, змінити. Час не змінний. Але саме він вирішує все у цьому світі.

Багато з нас думає, що час іде повільно, ми не замислюємося над тим, якою дорогоціною є кожна доба, година, секунда, ніби дрібничка, але саме вона може змінити все.

Іноді  здається, що час жартує над нами, хіба не так? Коли ми знаходимось на нудній роботі, кожна хвилина триває як година, але коли нам весело ми у колі сім’ї або близьких друзів, з’являється відчуття ніби ви тільки зустрілись, а насправді пройшло декілька годин. Час ніби веде таку собі гру з нашою свідомістю.

І ми не можемо керувати часом, не можемо повернути вчорашній день, змінити якийсь момент минулого, не можемо не прийти на зустріч на яку вже прийшли, не можемо не зробити помилку, коли вона вже зроблена. Це не можливо. Так було б круто, але не правильно!

Все що нам потрібно – це вміти цінувати час, намагатись хоча б частково контролювати свій. Як мінімум можна запланувати свої справи, зробити графік та встигнути все, що потрібно. Тоді час буде проведений корисно: у навчанні, спорті, читанні книжок тощо. А можна згаяти його на якісь непотрібні заняття і тоді ви відчуєте, як вив тратили контроль над часом. Люди часто бідкаються, що їм не вистачає часу, а самі витрачають його на плітки, пусті розваги. Хтось дивиться по телевізору все підряд, а хтось кожного дня з головою поринає в компютерні ігри. Це марнотрацтво, свого і так не великого часу. Ми не знаємо, що чекає нас через годину, день або місяць, все на що ми можемо розраховувати – це сподівання на те, що у нас є вдосталь часу щоб «зависнути» в телефоні, замість того щоб поговорити з мамою, подивитись дурне шоу по-телевізору, а не прочитати книгу. Але, якщо чесно, чи розуміємо ми, що ми марнуємо час на неважливі речі? Чи справді ми цінимо кожну хвилину нашого часу? Я так не думаю, більшість з нам марнує свій час та себе на те, що зовсім не має сенсу. Така правда нашого життя, ми не вміємо роставляти пріоритети, не вміємо берегти та контролювати час.

Але, хоча б раз у житі, та всі люди відчувають цінність хвилин та секунд коли, наприклад, чекають “Швидку допомогу”, викликану до хворого. Людина також цінить час, коли запізнюється на важливу зістріч, яка є важливою для неї або не встигає щось зробити. Іноді не вистачає якоїсь найменшої хвилини! Було б круто  якби можна було забрати цю хвилину змарновану хвилину зі свого минулого та використати у потрібний момент! Але, на жаль, так не буває.

Всі ми маємо памятати про цінність часу! Адже він нам даний один раз для нашого життя, й іншого не буде. Тому час треба берегти, а витрачати тільки на те, що має сенс.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар