Яке воно століття технологій?

Картинки по запросу 21 век технологий

Як тільки не називають 21 століття, яке по суті почалося зовсім нещодавно, але вже скоро закінчиться. Його називають і століттям глобалізації, глобального потепління і століттям техногенних катастроф. Але перш за все 21 століття – час, коли за людей думає і вирішує техніка.

Ми купуємо телефони які розумніші за нас. Хіба зараз  вирішиш рівняння без допомоги калькулятора, зможеш без Т9 написати повідомлення грамотно, запам’ятаєш розклад занять без фотографування їх на телефон, згадаєш рік народження Лесі Українки без пошуку в Інтернеті? Чому нас вчать сьогоднішні мультики, наприклад  губка для миття посуду, яка вміє розмовляти і ще краще товарищує з восьминогом? Кожен другий мріє виїхати з України чи то в Америку чи то в Польщу, ніякого патріотизму і поваги до батьківщини.

Ми перестали читати книги, відвідувати бібліотеки, музеї, театри і кінотеатри, ми забули про справжні людські почуття і емоції. Все це ми замінили комп’ютером та Інтернетом, з якими проводимо більшу частину свого життя. Люди забули що значить розмовляти наживо, адже легше написати смс не бачачи очей співрозмовника. Тепер не потрібно писати так багато лекцій, досить завести поштову скриньку і викладач тобі їх надішле. Не потрібно витрачати багато грошей і дзвонити родичам в іншу країну, досить додати їх в вайбер чи скайп, і крім розмови ви ще й побачитеся.

А тепер уявіть що Інтернет зник, уявили? А знаєте що це дасть? Відновляться піші прогулянки і зустрічі в кафе. Адже ми майже всі давно ні з ким не зустрічаємося, простіше “списатися” в мережі. Все наше життя проходить в Інтернеті: фотографії, коментарі, прямі ефіри, нескінчені чати. Але це ж так круто прогулятися по вечірньому місту, зустрітися з друзями в кафе і при особистій зустрічі, за чашкою смачного напою та шматочку торика, обговорити всі питання і поділитися хорошим настроєм. Якщо не буде Інтернету ми почнемо читати зранку газети.  Зараз у безлічі людей ранок починається не з кави, а з “перевірки” соцмереж і електронної пошти. Чи не написав мені хтось? О нові лайки і коменти. Ледь відкривши очі, ми тут же вдивляємося в екран телефону, бажаючи дізнатися останні новини. Така звичка дуже шкідлива для нашого зору. І сам процес читання з екрану не залишає після себе жодних емоцій. А свіжа газета вранці, разом з чашкою кави чи чаю, зуміє створити особливий настрій. Ми почнемо частіше читати паперові, а не електронні книги. Ми зможемо здійснювати свої давні мрії. Більше часу станемо  приділяти спорту, захопленням, подорожам і улюбленим заняттям. З’явиться можливість нарешті виспатися у безлічі «сов», які сидять у соцмережах до глибокої ночі.

Кожен з вас не використовує всі свої можливості, ми просто задоволені споживачі. Потрібно робити  життя кращим, можливості є у всіх. Все саме найкраще у нас в руках.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар