Найбільший світовий трейдер взяв участь на торгах Української енергетичної біржі

17.05.2017 на торговому майданчику Української енергетичної біржі відбулися чергові електронні біржові торги природним газом, великого приватного добувача України – Полтавської газонафтової компанії (ПГНК). На торги було виставлено 14,5 млн метрів кубічних природного газу ресурсу червня 2017 року.

На торги вийшли 24 компанії, заявки яких перевищили пропозиції продавця майже в 6 разів, що у свою чергу дозволило створити високий рівень конкуренції. За окремими лотами учасники зробили більше 30 кроків на підвищення ціни.

За результатами торгів, весь виставлений обсяг природного газу був реалізований по середньозваженій ціні 6 830,69 грн/тис.м.куб, що більш ніж на 5% вище стартової ціни ресурсу. Загальна вартість реалізованого ресурсу склала 99,045 млн. грн.

“Сьогодні особливий день, необхідно відзначити: найбільша кількість учасників аукціону поки за всю історію проведення нами торгів на УЕБ і їх величезну активність під час аукціону. Ринок почав все більше і більше довіряти такому виду реалізації природного газу і це не може не радувати. Ми задоволені результатом, продали весь виставлений червневий обсяг 14,5 млн куб м і за дуже хорошою ціною на сьогоднішній день”, – заявив генеральний директор СП ПГНК Віктор Гладун.

“На сьогоднішніх торгах ми були приємно здивовані не тільки присутністю великого світового гравця компанії Трафігура, але і загальними результатами торгів. Ми дуже раді, що фахівці біржі постійно працюють над розширенням кількості учасників торгів, а також приваблюють великих світових гравців. Для нас, як видобувачів, а також для всього ринку – це дуже позитивний сигнал, адже при такій умові можна гарантувати, що торги проходять прозоро і високоефективно, а це пріоритет для нашої компанії”, – додав комерційний директор СП ПГНК Андрій Довганюк.

Довідка:

Трафігура – одна з провідних незалежних компаній, що займається торгівлею сировинними товарами і відповідної логістикою у всьому світі. Компанія була заснована в 1993 році зі штаб-квартирою в Амстердамі і вважається третім за величиною незалежним трейдер світу після Glencore і Vitol.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар