Військові просять СБУ “потрусити” проросійськи налаштованих кіровоградців

Активісти кіровоградських громадських організацій – «Спілка інвалідів АТО», «Бойове братство» та «Спілка ветеранів Афганістану» – написали звернення до голови СБУ Василя Грицака, у якому просять провести розслідування фактів причетності до організації мітингу проти Інгульська посадових осіб з керівництва підприємств «Радій», Червона зірка», «Гідросила», нардепа Костянтина Яриніча, екс-кендидата на посаду міського голови Артема Стрижакова та керівництва УПЦ МП.

Текст звернення:

Шановний Василю Семеновичу!

Більше 20-и років мешканцям міста Кіровоград насаджується думка про перейменування нашого міста в Єлисаветград. Після прийняття законів про декомунізацію перед виборами до місцевих рад, дана робота активізувалася особливо проросійсько налаштованими силами. 

Після прийняття рішення Комітетом ВРУ з питань державного будівництва та місцевого самоврядування про перейменування міста в проукраїнську назву «Інгульськ» – директори «Червоної зірки», «Гідросили» та НВП «Радій» при підтримці УПЦ Московського патріархату, які вивели своїх працівників та вірян 27.12.2015 року на так званий флешмоб, який мав всі ознаки гарно підготованого мітингу проти назви «Інгульськ», завуальовано підтримуючи назву «Єлисаветград», основною силою були віряни УПЦ Московського патріархату, завдяки учасникам бойових дій (АТО) організатори мітингу не досягли своєї мети по створенню ідеальної картинки про те, що більшість Кіровоградців підтримує назву «Єлисаветград» після чого окремі особистості почали обзивали учасників АТО: «фашистами», «вбивцями своїх братів на сході», «зрадниками» і.т.п.

Дана подія набула широкого резонансу в суспільстві Кіровоградської області, України та Росії. До цих пір ми спостерігаємо активну роботу проросійсько налаштованих осіб по агітації назви «Єлисаветград», які в своїй роботі використовують ЗМІ як державних так і приватних форм власності, що є прямим доказом спланованих та добре підготованих дій.

Бездіяльність працівників СБУ в м. Кіровоград та управлінні у справах релігії Кіровоградської області дає можливість проводити антидержавну роботу проросійським силам.  

Ми вимагаємо активізувати роботу по захисту державних інтересів України та встановити причетність до проросійської роботи УПЦ Московського патріархату, посадових осіб підприємств:  «Червоної зірки», «Гідросили» та НВП «Радій», народного депутата Верховної ради України Костянтина Яринича та мешканця міста Кіровоград Артема Стрижакова”.

Читайте також: Як “єлисаветградці” просували російську пропаганду у центрі України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар