Кіровоградська прокуратура повернула державі землі вартістю 7,4 млн грн

Прокуратура в апеляційній інстанції відстояла свою позицію щодо повернення державі земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 388 га вартістю понад 7,4 млн грн – повідомляють Першій електронній у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Вказані землі на підставі 12 наказів Головного управління Держземагенства у Кіровоградській області були незаконно передані в оренду мешканцю регіону.  Так, ділянки надавались в оренду не єдиним масивом, за відсутності обґрунтування їх розмірів, без зазначення можливостей обробітку, перспектив діяльності фермерського господарства та наявності необхідної техніки.

Зважаючи на викладене, прокурором Новоархангельського району пред’явлено позовну заяву про скасування та визнання недійсними вищезазначених наказів Держземагенства. Рішенням господарського суду Кіровоградської області в задоволенні позову прокурора відмовлено.

Читайте також: Хто володіє центром Кіровограда?

У свою чергу, за апеляцією заступника прокурора області постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду рішення суду першої інстанції скасовано, а позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.

В подальшому, Новоархангельським районним судом задоволено 12 позовних заяв прокурора району про визнання договорів оренди землі недійсними та зобов’язання повернути вказані земельні ділянки державі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар