Минулої доби бойовики здійснювали здебільшого неприцільні провокаційні обстріли (ФОТО, ВІДЕО)

Вчора в районі проведення АТО тривали бойові дії низької інтенсивності. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський та Маріупольський напрямки

Вчора бойовики тут активності не проявляли. Також не зафіксовано факту використання важкого озброєння з боку НЗФ. Водночас триває «снайперська війна» (перш за все, поблизу Авдіївки та Пісок).

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі ворог порушив режим тиші поблизу сел. Луганське, застосувавши гранатомет та кулемет. Аналогічна обстановка – на околицях Горлівки (у Зайцевому, Ленінському та Новгородському). Слід відзначити, що всі ці обстріли були неприцільними і здебільшого тривали не більше 15 хвилин.

Найбільшу кількість ворожих провокацій вчора було зафіксовано у сел. Піски (2/3 від усіх збройних інцидентів на фронті). Слід зауважити, що обстріли тривали протягом усього дня (з 7 до 23 години).

Снайпери бойовиків, які займають позицію на території Донецького казенного заводу хімічних виробів та кладовища неподалік ЗПС аеропорту, вчора здійснили 4 прицільних обстріли по наших військових.

Окрім цього, режим тиші порушувався на лінії фронту Авдіївка – Опитне, де також працював ворожий снайпер з сел. Спартак.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.

На Луганщині українські прикордонники затримали бойовика, який намагався незаконно перетнути російсько-український кордон в селищі Мілове. Затриманий виявився артилеристом з бандформування «ЛНР».

Служба безпеки України виявила одну з найбільших схованок зі зброєю

У селищі Новоайдар Луганської області в одному з покинутих складських приміщень правоохоронці вилучили РПГ-22, майже 300 боєприпасів до гранатометів різних систем, понад 40 гранат РГД-5, Ф-1 та РГН, і 2 ящики з набоями калібру 23 мм і понад 5 тисяч набоїв для стрілецької зброї.

14111213

Українські правоохоронці знайшли черговий сховок зі зброєю в покинутому будинку у с. Нижньотепле Станично-Луганського району Луганської області. Вилучено 3 мінометні міни калібру 120 мм, 7 мінометних мін 82 мм та 13 гранат.

Також у Красноармійську співробітники поліції під час огляду вилучили у мешканців Добропілля та Авдіївки 2 бойові гранати та 60 набоїв калібру 5,45 мм.

2221

Нацгвардійці провели планові тренування з використання спецзасобів хімічного захисту

На Львівщині протягом двох днів бійці Національної гвардії вдосконалювали навички при постановці димових завіс, веденні бою, та охорони важливих об’єктів. За легендою навчань, умовний противник намагався атакувати з повітря та силами ДРГ.

363132333435

Українські ветерани війни в Афганістані 1979-1989 рр. підтримують учасників українсько-російської війни

Мешканці з Білої Церкви із музикальним гуртом провідали наших десантників на передовій і влаштували концерт на честь наших воїнів.

Гості подарували десантникам прапор України, розписаний словами підтримки від «афганців», а також привезли вантажівки з продуктами і подарунками, які виготовили власними руками школярі з Білої Церкви.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Триває ротація правоохоронців, що несуть службу в зоні АТО

До Маріуполя прибули бійці батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Шторм». Їх завдання – підтримання громадського порядку, протидія злочинності, охорона стратегічних об’єктів Маріуполя. Більшість бійців мають досвід служби у бойових умовах та готові до роботи.

565152535455

Бійці батальйону спецпризначення «Тернопіль» також виїхали на Схід.

Там вони проведуть 45 днів, де боронитимуть спокій та життя місцевих мешканців.

666162636465

Поширити:

Залишити коментар:

коментар