Скільки алкоголю та тютюну продадуть на Кіровоградщині?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Бізнесмени області отримали 3496 ліцензій на право роздрібного продажу алкоголю та тютюну.

Саме така кількість ліцензій видана впродовж 10 місяців 2015 року Головним управлінням ДФС у Кіровоградській області суб’єктам господарювання. Зокрема, на право здійснення торгівлі алкогольними напоями – 1950 шт., в т.ч. пиво – 257 шт. та на продаж тютюнових виробів – 1546 шт.

В результаті від плати за ліцензії до бюджету надійшло 9,5 млн грн, зокрема у жовтні бюджет отримав понад один мільйон гривень.

З початку року ГУ ДФС у Кіровоградській області проведено 21 перевірку суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва та торгівлі підакцизними товарами, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 760,8 тис.грн., а саме:

  • за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями – 119 тис.грн;
  • за безліцензійну торгівлю тютюновими виробами – 34 тис.грн;
  • за реалізацію тютюнових виробів за цінами, вищими за встановлені законодавством максимальних – 20 тис.грн.;
  • за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін – 10 тис.грн;
  • інші порушення (касова дисципліна) – 577,8 тис.грн.

Одним із завдань органів фіскальної служби є контроль за дотриманням продавцями Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів” у частині заборони продажу таких товарів особам, які не досягли 18 років. З початку поточного року анульовано 4 ліцензії за продаж зазначених товарів неповнолітнім.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар