Практичні психологи КДПУ беруть участь у міжнародній програмі допомоги постраждалим із зони АТО

У рамках співробітництва з Чорноморським державним університетом імені Петра Могили стартував проект підготовки спеціалістів для групової роботи з постраждалими в наслідок подій у зоні АТО.

Ця робота проводиться в режимі скайп-конференцій із професором Салемського державного університету штату Масачусетс Мері Дечилло – кваліфікованим та досвідченим професіоналом у сфері розвитку груп та кризового консультування, зокрема учасників бойових дій в зонах військових конфліктів та членів їхніх сімей, повідомляє офіційний сайт КДПУ.

З боку нашого університету в роботі конференції взяв участь викладач кафедри практичної психології Владислав Зубченко. У цілому підготовку будуть проходити психологи, соціальні педагоги ЧДУ та КДПУ, які здійснюють та організовують волонтерську допомогу постраждалим. Ця робота має на меті формування та вдосконалення тих компонентів професійної компетентності фахівця, які дозволять йому ефективніше працювати в напрямку організації та проведення групової соціально-психологічної роботи.

Розширення перспектив співробітництва та збільшення відповідних можливостей є одним з першочергових завдань українського суспільства. Особливо цінним у цьому плані є використання кадрового потенціалу системи вищої освіти для налагодженні міжнародних зв’язків, практична реалізація яких закономірно збагачує ресурс та покращує результат волонтерської допомоги постраждалим.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар