Режим припинення вогню саботується бойовиками (Дані РНБО)

Вперше за останні кілька місяців внаслідок бойових дій та ворожих обстрілів загиблих і поранених серед українських військовослужбовців немає.

Згідно з Мінськими домовленостями, вчора почалося відведення на заздалегідь підготовлені майданчики РСЗВ «Ураган». До Вашої уваги – фото підтвердження завантаження техніки на залізничні платформи.  Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко.

1112

Нагадаємо, що уже відведені 100-мм протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра» та МТ-12Р «Рута», 152-мм артилерійські установки «Акація» і РСЗВ «Град». Україна демонструє готовність до мирного врегулювання конфлікту, і очікує аналогічних кроків з боку противника.

Водночас, статистика свідчить, що режим припинення вогню саботується бойовиками. Зокрема, вчора, 6 березня, позиції сил АТО були обстріляні з різних видів зброї 46 разів. Також учора відбулося 3 бойових зіткнення між українськими військовослужбовцями і ворогом. Напади відбиті без втрат. Найбільш неспокійна обстановка – на Донецькому, Артемівському та Волноваському напрямках.

Найбільшу активність бойовики проявляли поблизу м. Авдіївки – вчора наші позиції в районі цього населеного пункту були обстріляні 10 разів, а сьогодні після опівночі – 3 рази, в тому числі о 4 годині ранку зафіксовано 1 обстріл з ворожої артилерії.

Основні зусилля ворог зосереджує на відновленні боєздатності підрозділів, перегрупуванні сил і засобів, удосконаленні системи постачання озброєння та боєприпасів на контрольовані ним території, у першу чергу – залізницею.

Сьогодні Україну вторгся 18-й російський так званий «гуманітарний конвой».

З 05:40 до 06:00 через пункт пропуску «Матвєєв Курган» (РФ) – «Успенка» (Україна) прослідували 23 автомобілі з вантажем продуктів харчування.

Переміщення автоколони традиційно відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства. Українська сторона мала змогу здійснювати лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

Бойовики заарештовують подільників і ділять награбоване

За оперативною інформацією, у зв’язку з привласненням коштів та фінансовими махінаціями знято з посади та затримано при спробі втечі Олега Березу, який називав себе «міністром внутрішніх справ ДНР». У нього вилучено коштовності та кошти загальною сумою 3 млн. доларів США.

Поглиблюється конфлікт між бандою «донських казаків» та керівництвом бандформування «ЛНР». Здійснено замах на окупаційного «коменданта» м. Антрацит Бондаренка, який підпорядковується ватажку «казакобандитів» отаману Козіцину.

Українські спецслужби затримали чергову партію проросійських диверсантів

Так, у Луганській області СБУ затримала інформатора бандформування «ЛНР», який працював у одному з районних судів. Встановлено, що зловмисник збирав інформацію про хід мобілізації, місць дислокації, особового складу та озброєння Збройних Сил України, а також інформацію про затриманих бойовиків. Ці відомості використовувалася при планування збройних нападів на українських військових та диверсій.

Є документальні докази зустрічей зловмисника із бандитами так званої «ЛНР», де обговорювалися злочинні плани захоплення адміністративних будівель. Спільнику бойовиків обіцяли, що він очолить районну т.зв. «автоінспекцію ЛНР», але тепер на зрадника чекає багато років в українській в’язниці.

Також українські оперативники попередили низку терористичних актів на півдні України.

Член НЗФ «Русская православная армія» планував підірвати у місті Херсон офіси двох українських громадських організацій, використавши 3 кг пластиду.  «Кур’єра»  було затримано в Одесі, а вибухівку успішно знешкоджено.

Внаслідок теракту постраждав український комбат

Вчора у м. Харкові внаслідок спрацювання міни стався вибух автомобіля, внаслідок чого зазнали тяжких травм командир батальйону спеціального призначення «Слобожанщина» Андрій Янголенко та його дружина Інна, яка також є співробітником цього підрозділу. Триває розслідування.

На Донеччині триває відновлення інфраструктури, понівеченої бойовиками

За інформацією ДСНС, внаслідок обстрілів повністю знеструмлені 10 населених пунктів Ясинуватського району. Водночас впродовж минулого тижня, завдяки отриманому «зеленому коридору», ремонтні бригади виконували аварійно-відновлювальні роботи на 5 повітряних лініях електропередачі.

Також у Донецькій області зведений загін українських рятувальників обстежив майже 600 км2 задля пошуку безпечних шляхів вивезення людей та доставив 10 тонн гуманітарної допомоги для місцевих мешканців.

Тривають аварійно-відновлювальні роботи і в Луганській області

На минулому тижні рятувальники ДСНС та комунальні служби провели відновлювальні роботи на розподільчих електромережах в  смт Станиця Луганська та с. Валуйське. Також, ведуться аварійно-відновлювальні роботи газопостачання в Попасній та Станиці Луганській.

Співробітники Мобільного рятувального центру ДСНС України у Луганській області спільно з представниками товариства Червоного Хреста України доставили 4 тонни гуманітарної допомоги для міста Попасна. Разом із доставкою гуманітарної допомоги, зведений загін обстежує території області, щоб знайти безпечні шляхи вивезення людей з небезпечних районів.

Українські військові допомагають жителям прифронтових міст на Сході України

Незважаючи на перемир’я, ворог регулярно вдається до поодиноких обстрілів українських населених пунктів, зокрема Мар’їнки та Красногорівки. Офіцери цивільно-військового спіробітництва ЗС України разом з волонтерами доставили гуманітарну допомогу місцевим мешканцям. Насамперед, це харчові продукти, хліб, теплі ковдри, матраци та засоби гігієни. Зараз українські офіцери спільно з місцевими мешканцями складають карту сховищ, у яких і досі мешкають люди. Військові знають, чого найбільше потребують люди, і відвідують всі такі підземні оселі.

31323334

Нові підрозділи українських правоохоронців їдуть на схід.

Учора до зони АТО вирушили 63 бійця зведеного загону правоохоронців Львівщини. Це далеко не перша ротація правоохоронців, які вже мали досвід виконання бойових завдань у зоні конфлікту.

4344

Також півсотні міліціонерів з Чернігівської області вирушили на зміну своїм побратимам на Сході України. Міліціонери виконуватимуть задачі з охорони громадського порядку, розкриття злочинів та допомоги місцевому населенню.

51525354

Сполучені Штати Америки підтримують Україну у боротьбі з окупантами.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із заступником Державного Секретаря США Ентоні Блінкеном, який перебуває з візитом в Україні. Американський дипломат висловив захоплення мужністю українського народу в протидії агресії, а також наголосив на необхідності подальшої більш тісної координації дій щодо імплементації Мінських домовленостей і контролю за їх виконанням. За словами Ентоні Блінкена, подальші санкції щодо Російської Федерації та їх рівень прямо залежить від дотримання та виконання Мінських домовленостей.

А зараз – традиційна історія про наших військовослужбовців, які щодня захищають мир та спокій мільйонів українців.

Напередодні Міжнародного жіночого дня, варто зазначити, що кількість жінок у лавах ЗСУ постійно зростає. Так, старший лейтенант медичної служби Анна Марчук, майор Юлія Туранська та старший солдат Юлія Якимчук гідно виконують бойові завдання у складі 80-ї окремої аеромобільної бригади. Бойові побратими неодноразово зазначали, що ці мужні жінки завжди готові взяти в руки автомат і виконати будь-яку задачу не гірше за своїх колег-чоловіків. «Окраса підрозділу» – так представив цих дівчат тимчасовий виконувач обов’язків заступника командира бригади майор Роман Сегейда.

Зв’язківець-телефоніст Юлія Якимчук жодного разу не пошкодувала про свій вибір – захищати Батьківщину. «На цій війні ми всі робимо одну спільну справу – боремося із ворогами нашої держави. Тож в усьому допомагаємо одне одному, дбаємо про честь кожного військовослужбовця та усього колективу. А коли ми всі разом – жоден ворог не вистоїть!» – вважає пані Юлія.

«Життя кожної людини – це безцінний дар, унікальний і неповторний. Треба його берегти» – ділиться думками Анна Марчук. «Те, що нині, тут, на сході, російські наймити вбивають та калічать українських воїнів, які захищають свій народ, вважаю кривавим злочином проти усього людства. І всі свої знання та вміння я в будь-яку мить готова застосувати для порятунку наших героїв».

«Я теж готова у будь-яку мить взяти до рук зброю та поруч із бійцями підрозділу вступити в бій з нашими ворогами» – говорить майор Юлія Туранська. «Щороку ми всім підрозділом проходимо відповідну бойову підготовку. Втім, вже майже рік, як ми не тренуємося, а воюємо. Участь у бойових діях на Сході України – це справжнє випробування всіх нас на міцність та відданість Батьківщині».

6162

Поширити:

Залишити коментар:

коментар