У замголови Знам’янської райради знайшли підпільне житло

Лише декілька днів тому Ленінський районний суд Кіровограда обрав запобіжний захід – тримання під вартою строком 2 місяці, для секретаря тендерного комітету Знам’янської РДА, якого підозрюють в одержанні хабара.

Медіацентр розслідувань “Прозоро” вирішив не порушувати традицій та дослідити декларації посадовців, обравши для пошуків вже резонансний району. Цього разу нам на очі потрапила декларація заступника Знам’янської районної ради Дмитра Миколайовича Молодченка, який потрапив на посаду як депутат від «Опозиційного блоку». Цікаво, що в деклараціях за 2014 та 2015 роки чиновник попри пункт 7 Примітки до Декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, вперто не бажав вказувати в документі прізвища, імена, по-батькові своєї дружини та двох синів, однак це не завадило нам дізнатись про сім’ю Молодченків декілька цікавих фактів.

Що ж до самої декларації, то за даними документа у 2014 році чиновник заробив 95,67 тис. грн. Характерно, що лише 53,2 тис. грн виявились зарплатнею, а все інше «іншими видами доходів». Що ж до дружини, котру як нам вдалось дізнатись звуть Аліна Віталіївна, то за 2014 рік їй вдалось заробити дещо більше чоловіка – 126,78 тис. грн., з котрих 110,71 тис. грн. виявились доходом від підприємницької діяльності, а ще 16,07 тис. грн. «іншими видами доходів».

Серед наявного майна чиновник записав до своєї власності квартиру на 31,64 квадратних метри, а до власності дружини земельну ділянку на 0,12 га, житловий будинок на 20,09 м2 та квартиру на 100 м2. Жодного автотранспорту у подружжя не виявилось.

У 2015 році офіційно задекларований фінансово-майновий стан сім’ї Дмитра Молодченка виявився дещо неоднозначним. З одного боку за рік чиновник заробив лише 46,85 тис. грн, з котрих 3,98 тис. грн були заробітною платою, а 42,87 тис. грн «іншими видами доходів». Заробіток дружини дещо виріс – 144 тис. грн. Трохи більше 130 тис. грн Аліна Молодченко заробила на підприємницькій діяльності, залишок же записали до «інших видів доходів».

А от з майном у сімействі Молодченків ситуація значно покращилась. Окрім вже згаданих в минулорічній декларації квартир та землі з’явилась й нова нерухомість, а саме дві квартири – на 66,03 м2 та 41,75 м2, які чиновник записав до власності дружини. За даними державного реєстру речових прав на нерухоме майно, обидві квартири були зареєстровані на Аліну Молодченко ще у листопаді 2014 року, тож чому вони не з’явились у декларації чиновника за той рік не зрозуміло. Однак найцікавіше, що обидві квартири були оформлені у одного й того ж нотаріуса в один і той же день, більше того, підставою виникнення права власності на обидві квартири жінка вказала «договір дарування».

Однак чотири вказані в декларації квартири сім’ї Молодченків виявились не останніми квадратними метрами пари. В обох деклараціях чиновник приховав наявність ще однієї квартири площею 31,64 квадратні метри, розташованої на вул. Євгена Тельнова, котра донедавна йменувалась проспектом Правди. Власником даного житла Дмитро Молодченко став ще в середині 2013 року.

Наявний житловий фонд пара використовує з користю – здаючи помешкання в оренду за 250-350 грн на добу. Дану інформацію можна знайти як у профілі Аліни Молодченко в «Однокласниках», так і на спеціалізованих сайтах скориставшись для пошуку вказаним в оголошеннях номером телефону (050) 662-24-25.

Даний  номер, (050) 662-24-25, також фігурує як контактний телефон весільного салону «Фея», власницею якого, виступаючи як ФОП є Аліна Віталіївна Молодченко, дружина чиновника.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар