Мільйонери та бізнесмени Устинівської райдержадміністрації

Устинівський район Кіровоградської області – територія не надто примітна особливими подіями чи явищами, однак знана значними сільськогосподарськими угіддями. Чисельність населення  у 14 тисяч осіб, на території понад 94 тис. га, говорить сама за себе: головне багатство тут – земля.  Центр медіарозслідувань “Прозоро” вирішив проаналізувати офіційно задекларовані статки керівництва району та пошукати в них невідповідності реальному стану речей.

Фермерські угіддя голови РДА

За інформацією, отриманої з декларації голови Устинівської РДА Анісімової-Шило Ольги Іванівни, за 2015 рік чиновник, яка попередньо займала посаду заступника голови Олександрійської РДА,  отримала 134,35 тис. грн загального доходу. З них 77,64 тис. грн складала зарплатня, а 49,29 тис. грн – дохід від відчуження власного майна. Ще 7,4 тис. грн було отримано від передачу майна в оренду. До останньої суми ми ще повернемось.

Чоловік чиновниці – Анатолій Шило за минулий рік приніс до сімейного бюджету 50,67 тис. грн, з яких 44,75 тис. грн була заробітна плата, а ще 5,91 тис. грн – «інші види доходів».

Серед наявного майна Ольга Анісімова-Шило задекларувала дві земельні ділянки – на 5,3 та 3,5 га, житловий будинок площею 49,3 м2 та 1/3 від квартири площею 54,5 квадратних метри. Є у чиновниці і два авто – DAEWOO Sens 2006-го року випуску та Hyundai Accent 2008-го.

У чоловіка майна значно менше – третина від квартири на 54,5 квадрати та гараж на 30,7 м2.

Як ми писали вище – минулоріч 7,4 тис. грн Анісімова-Шило заробила на передачі в оренду власного майна. Згідно інформдовідки з держреєстру речових прав на нерухоме майно у 2014 році, строком на 5 років, Ольга  Анісімова-Шило віддала в оренду ТОВ «Комінтерн-Агро», що має прописку в Белізі, свої 5,3 га землі. Шляхом нескладних підрахунків дізнаємось, що чиновниця досить дешево оцінила орендну вартість своїх угідь – трохи більше 700 грн. за гектар, враховуючи, що в середньому фермери Кіровоградщини сплачуть власникам паїв від 1,5 до 2 тис. грн. за ту саму площу.

Чистий перший заступник

Декларація першого заступника голови Устинівської РДА Яворського Михайла Анатолійовича виявилась досить коротко.

За 2015 рік посадовець заробив 68,27 тис. грн, більша частина яких – 64,33 тис. грн це зарплатня, а залишок матеріальна допомога. Що ж до дружини – Надії Яворської, то минулого року до сімейного бюджету супутниця чиновника, судячи з усього не працювала. В декларації на місці заробітку стоять прочерки.

Є у посадовця й трохи майна – дві земельні ділянки площею 1,5 тис. м2 та на 0,1 м2 – принаймні так записано в декларації, а також квартира на 28,6 квадратів. Крім того у власності Михайла Яворського є й автомобіль  – ВАЗ-21063 1984 року випуску.

Молодий заступник та його дружина-мільйонер

Чи не наймолодшим замом Кіровоградщині наразі є 25-річний Віктор Павлович Дворовенко, який перейшов на посаду в Устинівську РДА, залишивши досить перспективне місце начальника Устинівського районного управління юстиції у Кіровоградській області.

Судячи з усього під час роботи на керівній посаді в органах юстиції Віктор Дворовенко не навчився правильно заповнювати декларацію про майно,  доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. Мало того, що чиновник забув записати серед членів сім’ї двох власних доньок, так ще й при вказанні загальної суми доходу за 2015 рік у розмірі 32,89 тис. грн пояснив лише походження 2,07 тис. грн – матеріальна допомога. Щодо іншої частини вказаної суми, то можемо лише здогадуватись, що це була зарплатня  на посаді начальника райвідділу юстиції.  Задекларував чиновник і наявне майно – квартиру на 44,5 м2.

Найцікавішим, однак у даній декларації є дохід дружини посадовця – Дворовенко Юлії Миколаївни, яка до заміжжя мала прізвище Погорєлова. Так за 2015 рік пані Дворовенко, яка у червні 2015-го року зареєструвалась як ФОП з основним видом діяльності «Роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами» умудрилась заробити 1,47 млн. грн. Уся сума, згідно декларації Віктора Дворовенка є доходом від підприємницької діяльності.

До слова, батько Юлії Дворовенко – Микола Погорєлов у період з грудня 2012 по липень 2013 року також був зареєстрований як ФОП з ідентичним доньчиному видом діяльності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Мільйонери та бізнесмени Устинівської райдержадміністрації

  1. Читаємо та плачемо! які бідні люди, хто може допоможіть! може теплі речі чи консервацію!

Коментарі заборонені.