Журналістів з Кіровоградщини залучають до активного висвітлення процесів децентралізації 

На сьогодні в Україні вже створено понад 170 територіальних об’єднаних громад.

Але водночас 11 тисяч з лишком ще потребують додаткової допомоги й підтримки, бо й досі не визначилися зі своїм перспективним майбутнім. Не знають вони  куди і яким шляхом їм краще йти, яку стратегію соціально-економічного розвитку обрати, з ким об’єднуватися і таке інше. Та мають з того приводу низку складних і неоднозначних запитань, знайти відповіді на які, насправді, непросто, а подеку, взагалі, складно. Тому, аби певною мірою прискорити цей процес, Польсько-Канадська програма підтримки Демократії спільно з Асоціацією «Центр Європейської Співпраці» та Всеукраїнською  асоціацією сільських та селищних рад у найближчі півроку реалізує Всеукраїнський проект «Інституційна підтримка – активізація місцевих ЗМІ в місії інформування про реформу децентралізації в Україні».

 Читайте також: Кіровоградське видання стало учасником всеукраїнського проекту з децентралізації

Його презентації нещодавно відбулася  в кількох містах України, на які запрошувалися представники мас-медіа з дев’яти областей. У тому переліку й Кіровоградська, Полтавська, Черкаська, Дніпропетровська, Запорізька, Донецька, Луганська, Сумська та Чернігівська.

 У ході її проведення  медійників ознайомити з проектом, а найактивніших одночасно залучити до участі в ньому.

Зі слів його координатора, заступника керівника Виконавчої дирекції Асоціації сільських і селищних рад Наталії Ключник, сам проект розрахований на підтримку реформи децентралізації влади в країні, шляхом посилення спроможності місцевих ЗМІ у підготовці достовірної, прозорої та зрозумілої для читача інформації про реформу децентралізації. Окрім того, він спрямований на підвищення доступності до інформації щодо правових рішень пов’язаних з реформою. Що неменш вагомо, що цілі проекту будуть реалізовані шляхом підтримки провідних експертів та фахівців з питань децентралізації в Україні й Польщі.

Таким чином, на думку Наталії Леонідівни, ініціаторам проекту вдасться підвищувати компетентність регіональних журналістів у підготовці якісних матеріалів про хід реформи. Також участь в проекті  дозволить медійникам отримати доступ до компетентних джерел інформації, зокрема, провідних українських та польських експертів з питань децентралізації. До всього, це дасть змогу представнкам “четвертої” гілки влади сформувати власну читацьку  спільноту й можливість  розробити комунікаційні стратегії  для своїх редакцій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар