Правоохоронці Кіровоградщини розгледіли в гематомах ознаки інфаркту: як помер громадський активіст? (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У ніч з 15 на 16 квітня у Світловодську при дивних обставинах помер громадський діяч Віталій Куцевич. Чоловікові було 68 років.  Останніх 10 років життя, втративши сина, він активно займався громадською діяльністю.  Його 18-річний син помер після операції. За словами друзів Куцевича,  лікарі, видаливши хлопцю родимку на шиї, занесли йому інфекцію. Невдовзі юнак помер. Після цього випадку Віталій Васильович взявся за боротьбу з халатністю лікарів, правоохоронців і чиновників.

Останньою справою, над якою працював Куцевич, було повернення скандального «Світловодськпобуту» у власність громади. Як повідомляють світловодські ЗМІ, Віталій Васильович ініціював десятки судових позовів та кілька кримінальних проваджень щодо діяльності СП ТОВ «Світловодьскпобут». За це нібито і поплатився життям – вважають друзі убитого.

У ніч з 15 на 16 квітня, близько 03.00 год, сусіди Куцевича почули підозрілі звуки з його квартири (чоловік мешкав на другому поверсі багатоповерхівки) і викликали правоохоронців. Сусіди висловили підозру, що там відбувається бійка. Наряд поліції, який прибув за викликом, у квартиру не потрапив – їм ніхто не відчиняв, звуки в квартирі стихли, а повноважень ламати двері у них нібито не було. Тож правоохоронці з чим приїхали, з тим і поїхали.

Коли поліцейські вдруге навідалися в квартиру Віталія Куцевича, то знайшли лише бездиханне тіло.  Судмедексперт Володимир Максюта ознак насильницької смерті не виявив і визначив, що причиною кончини стали серцево-судинна недостатність і цукровий діабет, можливо стався інфаркт. Про це 18 квітня під час апаратної наради в Світловодського міського голови розповів начальник поліції Андрій Гулий.

Того ж дня об 11 год.  світловодці прийшли до будинку Віталія Куцевича, щоб провести його в останню путь.  Тоді люди помітили, що голова і обличчя покійного були вкриті синцями, наче його добряче побили. Друзі Куцевича здійняли галас і не дозволили його поховати. Натомість викликали слідчу групу для проведення повторного обстеження.

У результаті тиску з боку громади, правоохоронці таки помітили сліди насильницької смерті і навіть відкрили кримінальну справу за статтею 115 ККУ “Умисне вбивство”. Оскільки квартира була зачинена зсередини, а слідів пошкодження замків не виявлено, то друзі Куцевича припускають, що вбивці були добре знайомі Віталію Васильовичу. Інакше, чому б він посеред ночі впускав у свою квартиру сторонніх осіб.

Слідство триває.

Марія Нагай для Першої електронної газети. 

Відео Громадське ТБ Світловодськ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар