Пишайся собою: команда з Кіровоградщини їде підкорювати “Гонку нації” (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Пишайся собою – девіз “Гонки нації”. Це місце, куди приїжджають спортсмени з усієї України, щоб перевірити себе на міцність. Це перешкоди, які виховують силу духу і, долаючи які, ти готовий сказати: “Пишаюсь собою”. Цього року команда з Кіровоградщини вдруге їде підкорювати “Гонку нації”. Реєстрація ще не завершена, тож до спортсменів може приєднатись кожен.

“Гонка націй” – це забіг із перешкодами, який перевіряє людей на міцність. Змагання проходять у чотирьох категоріях: ELITE, STANDART, MILITARI та TEAM. Кожен учасник обирає свій рівень складності. Їх всього три: «Забіг сили» (5 км, більше 15 перешкод), «Забіг волі» (13 км з 20 перешкодами), «Забіг духу» (21 км, близько 25 надскладних перешкод).

У листопаді минулого року кіровоградці вперше взяли участь у Гонці. Кіровоградська команда тоді складалася з 4 осіб – троє хлопців та одна дівчина. Двоє учасників подолали «Забіг волі» (13 км з 20 перешкодами), а двоє – «Забіг сили» (5 км, більше 15 перешкод). Тоді кіровоградці потрапили у 30-у кращих, хоча конкуренція була досить високою.

На початку про Гонку нації у Кіровограді мало хто знав. Проте з того часу кіровоградський екстрім-клуб EKVITAS став інформаційним партнером Гонки. Тепер Вадим Хрипливий збирає команду і Кіровоградщину представлятиме набагато більше спортсменів.

Перша електронна поспілкувалась із деякими зареєстрованими учасниками, щоб дізнатись, хто ці спортсмени і як вони готуються до гонки.

Мішка Черненко, Кіровоград

«Забіг Сили » 5 км+/15 перешкод

Михайло Черненко з Кіровограда – активний і не любить сидіти на місці. У свої неповні 21 встиг спробувати себе у кількох видах спорту. Серед улюблених – трюкова їзда на мототехніці, єдиноборства. Зараз Михайло навчається в КЛА НАУ та освоює майстерність відеозйомки. У Гонці цього року буде дебют спортсмена.

“У першу чергу хочу перевірити свої сили. Особливо не готуюсь – тренуюсь у звичайному ритмі”, – каже Михайло.

Петро Галенко, Кіровоград

«Забіг Сили » 5 км+/15 перешкод

18-річний Петро Галенко зараз здобуває освіту на факультеті фізичного виховання КДПУ ім. В. Винниченка. У Гонці також бере участь вперше: “Спортом займаюся з 14 років – почав з пауерліфтингу, потім бокс, згодом кросфіт та панкратіон, – розповідає Петро. – Про “Гонку нації” чув неодноразово. Зокрема, від моїх друзів, які брали у ній участь. Проте не заглиблювався – не було інтересу. Нещодавно прокинувся і вирішив спробувати себе. Знайшов інформацію і зареєструвався. Крім звичних виснажливих тренувань, я почав бігати в лісі і сам собі вигадую перешкоди. Готуюсь щодня, щоби показати гарний результат. Хоч я не сподіваюсь, що це буде легко”.

Анастасія Мозгова, Кіровоград

«Забіг Сили » 5 км+/15 перешкод

20-річна кіровоградка Анастасія Мозгова вже цього року отримає диплом перекладача. Останні два роки дівчина чергує навчання зі спортом – тренажерний зал, кросфіт.

“Участь у подібних змаганнях беру вперше. Спорт покращив мою фізичну форму, тож я вирішила ризикнути. Завжди хотілось випробувати себе по-справжньому. – каже Настя і додає, – Особливої підготовки у мене немає, адже я не уявляю, які там будуть випробування. Щоправда, збільшила кількість тренувань в залі та почала бігати ранкові марафони”.

Ігор Семенков, Олександрія

«Забіг Сили » 5 км+/15 перешкод

40-річний Ігор Семенков працює на залізниці.

“Фізичною культурою займаюся постійно, але участь у подібних змаганнях беру вперше. Вирішив перевірити свої можливості. Фізичні вправи та кроси – моя підготовка,” – розповідає Ігор.

Анастасія Шаманська, Кіровоград

«Забіг Сили » 5 км.+/15 перешкод

19-річна Анастасія Шаманська здобуває освіту перекладача. “Спортом займаюся скільки себе пам’ятаю. Уже барала участь у змаганнях з велоспорту, фістнесу, кросфіту, – каже Настя, – Я зрозуміла, що Гонка – це новий етап для мене. Тож чекаю тільки позитивних емоцій. І готуюсь в першу чергу – морально”.

Євген Левченко, Олександрія

«Забіг Сили » 5 км+/15 перешкод

30-річний Євген Левченко працює тренером у одному із тренажерних залів Олександрії. Спортом “захворів” у 22 роки, хоча на участь у Гонці наважився тільки зараз.

“Беру участь суто заради яскравих емоцій і адреналіну. Нічого особливого не роблю, не готуюсь, адже моїх щоденних тренувань з кросфіту достатньо, щоб тримати себе у формі”, – каже Євген.

Сергій Жолнерук, Олександрія

«Забіг Волі » 13 км+/20 перешкод

25-річний інженер-конструктор із Олександрії Сергій Жолнерук спортом займається ще зі школи. Сергій бере участь у Гонці вже вдруге, хоча до цього не ходив на подібні змагання:

“Перший раз брав забіг 5+, а тепер спробую 13+. Минулого разу в рейтингу я був п’ятим, – розповів олександрієць і додав, – Щодня бігаю по 10 км як мінімум, роблю різні вправи на координацію та силу – готуюсь щоб показати ще кращий результат”.

Анна Косяк, Олександрія

«Забіг Сили » 5 км+/15 перешкод

23-річна вчителька української та англійської мов Анна Косяк минулого року їздила на Гонку вболівати за коханого Сергія Жолнерука. Тепер вони братимуть участь разом, але у різних категоріях. Ритм тренування перед змаганнями особливо не змінився – олександрійка тренується як завжди.

“Фізичні навантаження різного характеру – це для мене спосіб відпочинку. Останні роки три займаюся постійно – фітнес, біг, тренажерний зал. Вибір тренування залежить від настрою, – розповідає Аня. – Мені сподобалася атмосфера на Гонці. Тому цього року вирішила спробувати свої сили. Адже головна мета гонки – випробувати себе. Тож мені цікаво дізнатися, на що я здатна”.

Антон Завідчак, Олександрія

«Забіг Волі » 13 км+/20 перешкод

29-річний Антон Завідчак займається спортом кілька років, але називає це аматорством. У змаганнях бере участь вперше.

“Хочу перевірити себе на міць. Це щось нове. Не таке, як стандартні забіги”, – каже Антон.

Юлія Єдрьонкіна, Олександрія

«Забіг Сили » 5 км+/15 перешкод

30-річна Юлія Єдрьонкіна з Олександрії активно займається спортом 2 роки. Ще на рахунку Юлії 4 роки йоги та півроку кросфіту. У подібному змаганні бере участь вперше: “Для мене участь у Гонці – це в першу чергу цікавість. Я хочу дізнатись, на що я здатна та чи зможу в майбутньому взяти вищу планку. Щоб підготуватись, влаштовую для себе забіги на довгі дистанції та тренуюсь у залі”, – розповіла учасниця Гонки.

Усі вони різні: хто досвідчений, а хтось – аматор; хтось їде по результат, а хтось – перевірити себе. Проте вони всі – одна команда, яка їде відстоювати честь Кіровоградщини.

Тож бажаємо їм успіхів! Тримаємо кулачки за нашу команду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар