Чому учасники АТО Кіровоградщини не отримують землю?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учасники АТО з Кіровоградщини не можуть отримати землю через відсутність реєстру та проблеми з документами.

Таку інформацію на засіданні обласної комісії з питаннь надання землі учасникам АТО озвучила в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області Марія Соловйова.

Перша проблема – відсутність реєстру

реэстр списокПершою проблемою, через яку учасники АТО з Кіровоградщини не можуть отримати землю, є відсутність реєстру військовослужбовців, яким надано землю, і які її потребують.

“Таким чином деякі учасники АТО отримують по кілька ділянок в межах одного населеного пункту і поза ним, а деякі – не можуть отримати землю і стоять на черзі”, – каже в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області. Марія Соловйова пояснює, що Держгеокадастр не проводить реєстрацію тих, хто отримує землю як учасник АТО. Крім того, за ділянкою може звертатись людина за дорученням військового, або земля реєструється органами місцевої влади. В. о. начальника внесла пропозицію скласти такий реєстр.

Друга проблема – ця земля уже орендована

земля 2“За графічними матеріалами поданих документів неможливо визначити місцезнаходження ділянок. Це стосується тих місць, які не призначені для виділення учасникам АТО”, – розповіла Марія Соловйова і наголосила, що повний список місць опублікований на сайті Держгеокадастру у Кіровоградській області.

Подають також документи про надання землі, яка знаходиться в оренді, додаючи згоду орендаря на відмову від ділянки. Така форма документації є порушенням.

“Для оформлення ділянки орендар повинен надати документ про розірванння договору за згодою сторін згідно з ЗУ “Про оренду землі”, – пояснила Марія Соловйова.

Третя проблема – неправильно “пошматована” земля

земляЦя проблема також пов’язана із оформленням графічного матеріалу документів: “Коли великий шмат землі “ділять” і ріжуть на тоненькі ділянки. Такі документи були подані з Аджамського району”, – каже  Марія Соловйова і пояснює, що такий поділ суперечить ЗУ “Про землю”, адже ці “стрічки” не можуть бути правильно введені в експлуатацію.

Окрім того, заступник голови ОДА Віта Атаманчук зауважила, що найбільше проблем виникає із виділенням землі у Кіровограді та районі. За проблема виділення землі на цій території будуть говорити на наступному засіданні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар