Чи з’явиться гуртожиток для безхатченків в Олександрії?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В Олександрії може з’явитися притулок для безхатченків. За цю справу взявся 30-річний пастор християнської церкви «Храм Спасіння» Олексій Таранець. Вже й приміщення для притулку підібрав – колишній дитсадок, що знаходиться за адресою вул. Семашка, 6.

Як розповів кореспонденту Першої електронної газети Олексій Таранець,  ідея створити притулок в Олександрії була не спонтанною – поштовхом стала родина місцевих безхатченків, які влаштували собі «житло» під відкритим небом прямо на площі Попова, що в одному з центральних районів міста.

А доки духовний наставник працює над оформленням документів на приміщення, його паства організувала в Олександрії безкоштовні обіди для безпритульних городян – щонеділі з 13.00 до 15.30 за адресою: вул. Червоного Козацтва, 47 (біля площі Попова).

«Доки вирішується питання з приміщенням для притулку, ми три тижні харчуємо безпритульних просто на вулиці. А найближчими днями в районі БАМУ облаштуємо спеціальний намет, де бездомні зможуть харчуватися щодня», – повідомив Олексій Таранець.

З першими морозами, сподівається пастор, намет запрацює.  Але релігійним активістам не вистачає підтримки небайдужих. Зокрема, не вистачає людей, які б допомогли з приготуванням обідів для безпритульних чи пожертвували б теплі речі.

«Будь-яка посильна допомога буде корисною.  Адже на даний час обіди для безхатченків безкоштовно готує місцева пенсіонерка Таміла. Інколи на допомогу їй приходить і моя мама – Валентина Білик, котра уже чимало років працює у  районному управлінні агропромрозвитку», – розповів Олексій.

Що стосується притулку, то за словами Таранця, безхатченки  там зможуть жити, харчуватися, отримувати необхідну медичну допомогу. Єдине «але»… За умовами такого «пансіонату» їм планують відновити документи й дати другий шанс на нормальне життя, але любителі попиячити на будь-яку підтримку «Храму спасіння» можуть не розраховувати. У допомозі і соціальній реабілітації релігійні активісти їх не підтримають – це принципово.

Фінансово притулок планують утримувати за рахунок церкви, за цей же кошт нині безхатченків і харчують. А якщо з’являться бажаючі допомогти молодій релігійній організації – звертатися можна за телефоном Олексія Таранця: 095-155-74-03.

Також варто зазначити, що в Олександрії кілька років поспіль безпритульних городян годує церква “Джерело Життя”. Двічі на тиждень там роздають гарячі обіди.

Наталія Луценко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар